З 1 травня 2021 року встановлено нові умови призначення житлових субсидій

Субсидії19 травня 2021 року Уряд прийняв рішення щодо уточнення змін в умовах призначення житлових субсидій. Відповідно до якого, для значної кількості домогосподарств, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, субсидія з 1 травня 2021 року буде призначена автоматично – без особистого звернення громадян. Для переоформлення домогосподарствам необхідно подати заяви нового зразка та декларації.

Чи потрібно домовласникам особисто приходити до управління соціального захисту і куди чи до якого фахівця, за роз’ясненнями ми звернулися до виконуючої обов’язки начальника управління соціального захисту населення Великодимерської селищної ради Оксани Михайлівни Яковенко.

  • Заяву про призначення та надання житлової субсидії, а також декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням до житлової субсидії можна отримати безпосередньо звернувшись до органу надання субсидій. Також можна роздрукувати з сайту Міністерства соціальної політики відповідні
  • форми, заповнити їх і відправити поштою до органу надання житлових субсидій, уповноваженій
  • посадовій особі виконкому місцевої ради територіальної громади, які працюють в старостинських округах або до Центру надання адміністративних послуг. Можна також надати в електронному вигляді і надіслати електронною поштою.

Які документи потрібно мати при собі у разі звернення за нарахуванням субсидії?

  • При зверненні до старостинських округів при собі мати будинкову книгу, паспорт, ідентифікаційний код, довідку про реєстрацію місця проживання, квитанції за газопостачання та електроенергію.

До якого часу можна подавати документи на отримання субсидії в неопалювальний період?

  • Для громадян, які мають оновити документи для призначення субсидій, перехідний період триватиме з травня до кінця вересня, тобто подавати документи можна протягом п’яти місяців. При цьому, незалежно від строку звернення, субсидія буде призначена і нарахована з травня.

Які категорії населення втратять право на субсидії?

  • Право на субсидії втратять ті, хто: здійснив покупку квартири, земельної ділянки, транспортного засобу, товарів довгострокового користування на суму понад 50 тисяч гривень одноразово протягом року, що передує року звернення за субсидією; має банківський депозит у сумі понад 100 тисяч гривень, має авто, якому менше , ніж 5 років з дати випуску; не має доходів і при цьому ніде не навчався, не працював, не мав статусу безробітного тощо.

Оксано Михайлівно, які зловживання з боку отримувачів субсидій найчастіше зустрічаються при верифікації?

  • Найтиповіші зловживання, які зустрічаються, це подання недостовірної інформації про склад сім’ї та здійснення дороговартісних покупок понад 50 тисяч гривень. Але такі випадки зустрічаються не часто і вони дуже швидко виявляються при верифікації. В такому разі отримувачу субсидії необхідно повертати державі кошти.

Вразливим верствам населення, для яких сплата комунальних послуг є непідйомною, підстав для хвилювання немає.

Загалом у Великодимерській громаді наразі налічується 1837 домогосподарств, які отримують державну допомогу у вигляді субсидії. І переважно це люди поважного віку, для яких оплатити комунальні послуги, а тим паче в опалювальний сезон у повному обсязі непосильно.

Тож, шановні отримувачі субсидій, просимо вас звертатись до старостатів старостинських округів, у яких ви проживаєте, для подання необхідних документів про призначення вищевказаної допомоги та декларації про доходи і витрати протягом травня-вересня 2021 року.

Примітка: при зверненні до старостинських округів при собі мати будинкову книжку, паспорт, ідентифікаційний код, довідку про реєстрацію місця проживання, квитанції за газопостачання та електроенергію.

Поділитися:
Актуальні новини
26.04.2024 10:44
Кубок імені Михайла Юхти повертається
Михайло Юхта - людина котра на протязі багатьох років опікувалася футболом у Великій Димерці, працюючи інструктором з фізкультури. Кубок з 2009-2019 проводила Броварська районна…
25.04.2024 14:32
Роздача насіння асіння овочевих культур  внутрішньо-переміщеним особам
24 та 25 квітня у Світильнянському та Бобрицькому старостинських округах було роздано насіння овочевих культур внутрішньо-переміщеним особам, багатодітним сім’ям та ін. Допомогу…
24.04.2024 16:41
Моніторинг якості початкової освіти у Русанівській гімназії
Зовнішній моніторинг якості початкової освіти у Русанівській гімназії 24 квітня учні 4 класу Русанівської гімназії взяли участь в основному етапі третього циклу загальнодержавного…
24.04.2024 16:38
Новини з РЕ:ОСВІТИ в громаді
РЕ:ОСВІТА крокує ліцеями Великодимерської громади. 24.04.2024 р. в рамках реформації освітнього середовища громади, була проведена зустріч з учнями Тарасівського ліцею. …