Захист Бджіл від Пестицидів: Важливість Спільних Зусиль

Захист Бджіл від Пестицидів: Важливість Спільних Зусиль

Весна приносить не лише тепло, а й відповідальність за наших найменших помічників у сільському господарстві - бджіл. З огляду на це, Міністерство аграрної політики та продовольства України акцентує увагу на важливості профілактики отруєння бджіл під час весняно-польових робіт.

Основною причиною отруєння є неправильне використання засобів захисту рослин, що може призвести до трагічних наслідків для бджолиних сімей.

Профілактичними заходами слідкування за дотриманням інструкцій щодо застосування пестицидів, а також забезпечення належного спілкування між аграріями та пасічниками.

Мінагрополітики України підготувало пам’ятку, яка містить алгоритм дій для запобігання отруєння бджіл, включаючи правила перевезення та розміщення пасік, а також важливість комунікації з органами місцевого самоврядування.

У разі підозри на отруєння бджіл, важливо знати механізми діагностики та звітування, щоб вжити необхідні заходи.

Для отримання додаткової інформації та ознайомлення з матеріалами можете дізнатись за посиланням: https://cutt.ly/ow2ltVaW, https://cutt.ly/uw2l0vaI. Вони містять відеоматеріали та інші корисні ресурси, які допоможуть вам захистити бджіл від потенційних загроз.

Інформування про заходи з профілактики отруєння бджіл та деякі питання у сфері бджільництва (відеоматеріали проведення онлайн наради) можна ознайомитись перейшовши за посиланням: https://bit.ly/3P3w9Gp, https://cutt.ly/ww2zrHNa.

Поділитися:
Актуальні новини
03.05.2024 14:26
Почесна громадянка Броварщини Ніна Федірко відзначає 87-річчя
Своє 87-річчя сьогодні святкує заслужена майстриня народної творчості з Великої Димерки Ніна Іванівна Федірко. Почесну громадянку Броварщини з Днем народження привітав тимчасово…
03.05.2024 13:13
Святкові заходи до Великодня відбулись у Руднянській гімназії
В Руднянській гімназії пройшов ряд заходів, родзинкою яких була виставка «Українська писанка – символ Великодня». Минають часи, спливають десятиліття й віки, а українські традиції й обряди, такі…
03.05.2024 11:20
Підпал сухого травʼяного настилу відбувся в Богданівці
02 травня близько 14:10 до оперативно-диспетчерської служби Броварського району надійшло повідомлення, що на території Великодимерської громади відбувся підпал сухого травʼяного настилу в с…
03.05.2024 11:16
Про початок роботи з оновлення Стратегії розвитку Великодимерської громади
Великодимерська селищна рада розпочинає роботу над оновленням Стратегії розвитку територіальної громади та Плану заходів з її реалізації Метою цих документів є формування стратегічного бачення…