З позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

ПРОТОКОЛ №9

позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

м. Київ 02 квітня 2020 року

12.30 година кім.700

Головував: Володій Василь Геннадійович тимчасово виконуючий

обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації

Присутні: члени комісії та запрошенні (за списком)

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про розгляд листа Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області щодо неможливості відновлення роботи ринків та об’єктів торгівлі, розташованих на території Київської області.
  2. Про розвиток епідемічної ситуації на території Київської області гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2.
  3. Різне.

СЛУХАЛИ: 1. Про розгляд листа Головного управління

Держпродспоживслужби в Київській області щодо неможливості відновлення роботи ринків та об’єктів торгівлі розташованих на території Київської області.

Доповідали: Матвієнко – начальник Головного управління

Олена Володимирівна Держпродспоживслужби в Київській області

Доповідали: Нєбитов -начальник Головного управління

Андрій Анатолійович Національної поліції України в Київській області

Аксенов – директор департаменту з питань

Ігор Миколайович цивільного захисту та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації

За інформацією начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, відновлення функціонування ринків з дотриманням протиепідемічних заходів відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.03.2020 № 5 є неможливим.

За інформацією начальника Головного управління Національної поліції України в Київській області, здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на ринках є неефективним, крім того велика кількість скупчення людей може призвести до поширення коронавірусу на території Київської області.

ВИРІШИЛИ:

  • Інформацію доповідачів взяти до відома.

Райдержадміністраціям,

міськвиконкомам (міст обласного значення),

виконавчим комітетам сільських, селищних,

міських рад об’єднаних територіальних громад,

Керівникам підприємств, установ та організацій

незалежно від форм власності та підпорядкування,

розміщених на території Київської області

  • За результатами обговорення комісія вирішила:

– заборонити роботу ринків та об’єктів торгівлі, які розташовані на їх територіях, крім ринків оптової торгівлі сільськогосподарської продукції та дистанційної торгівлі з обов’язкової адресною доставкою.

Термін – до покращення епідемічної ситуації

СЛУХАЛИ: 2. Про розвиток епідемічної ситуації на території Київської області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Доповідав: Майборода

Валерій Володимирович – заступник директора державної установи «Київський обласний лабораторний Центр МОЗ

України»

Станом на 8.00 год. 02.04.2020 в Київській області зареєстровано 64 лабораторно підтверджених випадки СОVID-19, з них 3-у дітей (смт Козин Обухівського району), 3 летальних випадки.

За останню добу зафіксовано 7 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19: троє осіб з однієї сім’ї – чоловік 41 рік, дружина 35 років, донька З роки, смт Козин, вул. Старокиївська, садове товариство «Нескучне», перебувають на амбулаторному лікуванні (самоізоляції); чоловік і дружина, 60 років м. Обухів, знаходяться на амбулаторному лікуванні (самоізоляції); жінка, 53 роки, м. Обухів, на амбулаторному лікуванні (самоізоляції); жінка, 39 років (вагітність 36 тижнів), м. Буча, на амбулаторному лікуванні (самоізоляції).

Лабораторно підтверджені випадки СOVID-19 зафіксовано в Обухівському районі – 27, з них 3 дитини (смт Козин – 18, с. Романків – 3, м. Обухів – 5, м. Українка – 1), Києво-Святошинському районі – 12 (м. Вишневе – 2, м. Боярка – 2, с. Лісники – 3, с. Гатне – 1, с. Дмитрівка – 1, с. Софіївська Борщагівка – 2, с. Тарасівка – 1), м. Ірпінь – 2, смт Ворзель – 1, смт Гостомель – 1, м. Буча – 2, у Васильківському районі – 2 (с. Рославичі), Бориспільському – 1 (с. Гнідин), м. Бориспіль – 6, м. Біла Церква – 3, у Білоцерківському районі – 1 (с. Фурси), смт Ставище – 1, м. Бровари – 3, у Броварському районі – 1 (с. Зазим’є), Макарівському – 1 (с. Мостище), з них перебувають на стаціонарному лікуванні 21 осіб, на амбулаторному лікуванні (самоізоляції) – 40 осіб.

Крім цього, в області зареєстровано 258 осіб з підозрою на СОVID-19 з них у м. Обухів – 9, Обухівському районі – 37, Києво-Святошинському – 49, м. Бровари – 16, Броварському районі – 5, м. Біла Церква – 5, Білоцерківському районі – 1, м. Вишгород – 7, Вишгородському районі – 12, м. Бориспіль – 10, Бориспільському – 9, м. Фастів – 3, Фастівському районі – 1, смт Макарів – 2, Макарівському – 4, Баришівському – 1, Васильківському – 5, смт Бородянка – 2, Миронівському – 3, м. Яготин – 2, Переяслав-Хмельницькому – 1, Рокитнянському – 1, Ставищенському – 1, смт Іванків – 1, смт Гостомель – З, смт Ворзель – 2, м. Буча – 10, смт Коцюбинське – 14, м. Ірпінь – 39, м. Березань -1.

Державною установою «Київський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції 224 зразків біологічного матеріалу від хворих з підозрою на СОVID-19, з них 49 – з позитивним результатом СОVID-19. У 15- ти хворих випадки СОVID-19 підтверджено іншими лабораторіям.

ВИРІШИЛИ:

  • Інформацію доповідача взяти до відома.

Департаменту економічного розвитку і

торгівлі Київської обласної державної адміністрації,

Райдержадміністраціям,

міськвиконкомам (міст обласного

значення), виконавчим комітетам

сільських, селищних, міських рад

об’єднаних територіальних громад

  • За результатами обговорення комісія вирішила п. 2.1.5. протоколу № 4 від 17 березня 2020 року викласти в такій редакції:

«- Заборонити роботу готелів, хостелів, за виключенням тих суб’єктів господарювання, з якими були укладені договори на довгострокове проживання та про надання послуг з розміщення працівників, які забезпечують життєдіяльність населення, а також які можуть бути використані як місця обсервації.».

Термін – до покращення епідемічної ситуації.

  1. Різне.

СЛУХАЛИ: 3. Про внесення змін до персонального складу Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Доповідав: Аксенов – директор департаменту з питань цивільного захисту та

Ігор Миколайович та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

облдержадміністрації

ВИРІШИЛИ:

  • Інформацію доповідача взяти до відома.
  • Затвердити персональний склад Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що додається.

Заступник голови комісії Ігор АКСЕНОВ

Секретар комісії Сергій МЕЛЬНИЧУК

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…