Як розподіляється доступна електроенергія між всіма споживачами Київської області, – пояснює ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коли в енергосистемі фіксується дефіцит електроенергії, НЕК «Укренерго», знаючи рівень енергоспоживання країни, розподіляє наявний обсяг електроенергії між усіма операторами системи розподілу по регіонах. У свою чергу ОСР справедливо та рівномірно перерозподіляє доступну електроенергію споживачам по черзі. Для цього ДТЕК Київські регіональні електромережі складає графіки стабілізаційних відключень, де враховуються всі клієнти області.

Наявний обсяг електроенергії, який доводить НЕК «Укренерго», розподіляється абсолютно на всіх споживачів області. А це побутові споживачі, підприємства та різноманітний бізнес, об’єкти критичної інфраструктури. Енергетики ДТЕК Київські регіональні електромережі докладають усіх зусиль, щоб рівномірно надати електрику всім клієнтам з доступного обсягу. Та водночас виконати команду «Укренерго» і знизити рівень електроспоживання – це критично важливо, щоб уникнути масових аварій в енергосистемі через дисбаланс виробництва та споживання електроенергії.

З усієї доступної електроенергії близько 25% йде на потреби критичної інфраструктури, яку не можна обмежувати за будь-яких умов. Це лікарні, насосні станції, котельні, підприємства, що працюють на оборонний комплекс країни. Їх список затверджує місцева влада. Решту 75% компанія розподіляє між побутовим сектором (багатоквартирні та приватні будинки) та бізнесом, соціально-побутовою сферою та промисловістю. Наприклад, населення споживає в середньому 37% всього обсягу електроенергії.

ДТЕК Київські регіональні електромережі справедливо розподіляє доступний обсяг енергоспоживання між клієнтами і складає графік, згідно з яким світлом забезпечують усіх по черзі. Виняток становлять лише ті споживачі, які підключені до критичних об’єктів.

Нагадуємо, що знайти всю актуальну інформацію щодо відключень і перевірити графіки ви можете у чат-боті компанії у Viber і Telegram, і нашому сайті в розділі "Відсутня електроенергія".

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,5 млн домогосподарств і 158 тис підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичного сектору України. В компаніях Групи ДТЕК працюють 55 000 співробітників.

Компанії Групи ДТЕК займаються виробництвом електроенергії на вітрових, сонячних та теплових електростанціях, видобутком природного газу та вугілля, здійснюють трейдинг енергоресурсами на місцевому та міжнародних ринках, розподіляють та постачають електричну енергію споживачам, надають енергоефективні послуги клієнтам, розвивають мережі високошвидкісних зарядних станцій.

Згідно з Новою Стратегією 2030, Група ДТЕК прагне трансформуватися в більш ефективний, екологічно чистий і технологічний бізнес, керуючись принципами ESG.

Мета ДТЕК – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Група ДТЕК виділила близько 1 млрд гривень на підтримку Збройних Сил України та гуманітарну допомогу.

Поділитися:
Актуальні новини
02.07.2024 15:50
Прийом громадян!!
Шановні мешканці Великодимерської громади! 03 липня 2024 року з 10:00 год у приміщенні адміністративної будівлі Великодимерської селищної ради, (смт Велика Димерка, вулиця Бобрицька,1)…
02.07.2024 11:14
Засідання виконавчого комітету: 13 питань було винесено на порядок денний
Провів засідання тимчасово здійснюючий повноваження селищного голови Олександр Борсук. Першим питання було надання одноразової матеріальної допомоги жителям Великодимерської громади, про…
02.07.2024 09:43
Не викладайте у мережу роботу засобів ППО
Шановні мешканці Великодимерської громади! Не знімайте та не викладайте у мережу роботу засобів ППО та наслідки російських терористичних ударів. Не відправляйте ці кадри в БУДЬ-ЯКІ телеграм-чати…
02.07.2024 09:16
IV щорічний Конкурс історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці»
Співпраця органів влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства – наріжний камінь функціонування будь-якої сучасної держави. Повномасштабна війна лише збільшує кількість викликів, на які…