Виконком затвердив понад 600 тисяч матеріальної допомоги

Виконком сьогодні. 14 лютого, розглянув, крім інших, два питання, які доповідала начальник Управління соціального захисту Маргарита Рогова. Згідно з ними члени виконавчого комітету затвердили рішення відповідної комісії, засідання якої відбулося раніше, про виділення матеріальної допомоги мешканцям громади на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

З цієї суми понад 214 тисяч йдуть на виплату сум відповідно до рішення селищної ради про допомогу громадянам у зв’язку із пошкодженням житла.

396 тисяч гривень - допомога 35-ти особам у зв’язку з тяжкими захворюваннями та необхідністю лікування.

Проблемні батьки та діти, що страждають. Перед виконком відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку готувала Служба у справах дітей Великодимерської селищної ради (Оксана Леоненко). Засідання комісії вів заступник селищного голови Олександр Куценко.

Загалом розглянуто чотири питання, які потім затвердив виконком. Вони стосуються дітей, які вже потрапили в непрості життєві обставини. Переважно тому, що батьки з тих чи інших причин не виконують своїх батьківських обов’язків.

Комісія, а потім і виконком проголосували результативно про доцільність позбавлення батьківських прав мами, котра ухиляється від батьківських обов’язків по відношенню до свого 10-літнього сина. Таке ж рішення – про доцільність позбавлення батьківських прав – ухвалено щодо мами та батька П., які не виконують батьківських обов’язків по відношенню до свого 5-річного сина.

Неповнолітня М. отримала опікуна. У цієї дівчинки нещодавно померла мама, а батько вже досить давно перебуває в розшуку. Опікуном її стала рідна тітка. Відтепер дівчинка проживатиме разом з нею.

Ліквідують аварійні дерева. Виконком надав дозвіл на зрізання 11 дерев на хуторі «Зоря». Там ДТЕК проводить заміну ліній енергопостачання. Крім того зазначається, що ці осокори вже досить давно перебувають в аварійному стані.

Нововведення, інше. З нового року безкоштовне вивезення будівельного сміття, утвореного в результаті руйнування житлових будівель під час окупації, буде здійснюватися через відділ капітального будівництва. Саме у цей відділ й треба подавати заявки.

Члени виконкому затвердили список (з двох родин), котрі на даний момент відмовляються далі проживати у гуртожитку по вулиці Соборній. Право жити там вони отримали як громадяни, що втратили житло.

Загалом виконком, який проводив селищний голова Анатолій Бочкарьов, затвердив рішення з майже 30 питань.

Поділитися:
Актуальні новини
03.07.2024 14:10
Відбулось друге засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади
Стратегія – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм. Основним завданням…
03.07.2024 12:52
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Серед інфекційних захворювань особливе місце займають гострі кишкові інфекції: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції та ін. Інфекційні хвороби цієї групи спричиняються різними…
03.07.2024 12:48
Ботулізм і його профілактика
Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулотоксин - один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову…
03.07.2024 10:58
Правовий дайджест реформ щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії квітень - червень 2024 р.
daydzhet-kviten-cherven-2024-r.pdfПостанова Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2024 р. №385 Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які…