Виконком: діти, матеріальна допомога

  • Зниклого хлопця знайшли без одягу на кладовищі
  • Допомогу отримали вже більше 300 мешканців громади на загальну суму 4 мільйони гривень

Виконкому селищної ради доводиться розглядати різні питання, часом – далекі від приємних. На жаль, не рідкісною, а досить частою є проблематика малолітніх, неповнолітніх дітей. Як це не прикро констатувати, але досить багато у нас неблагополучних родин. З різних причин. Від цього страждають насамперед діти. І тенденція не несе позитиву – кількість таких родин збільшується

Нещодавно поліція розшукувала хлопця, вже підлітка, який на знак протесту зняв із себе одяг, причому до гола, і побіг з дому. Знайшли його на кладовищі. Чомусь він забіг туди.

Так хлопець протестував проти непростих стосунків в сім’ї, а надто через відсутність взаєморозуміння з вітчимом. До речі, поліцію повідомив про зникнення саме він.

Ще одна дитина з цієї родини, котрій вже 10 років, ще жодного дня не провела у шкільному класі. Це теж яскрава ситуація до стану справ з дітьми у родині.

При цьому мама дітей хвора, рідні батьки (а вони різні) перебувають поза життєвим простором дітей. Тому назріло, на жаль , кардинальне рішення. Спочатку відповідна комісія, досконало вивчивши питання, а потім вже й виконком селищної ради, який відбувся 22 липня, детально розглянув проблематику цієї родини, вислухав вітчима, і, зрештою, одноголосно ухвалив рішення про клопотання про позбавлення матері батьківських прав.

Питання опікунства над дітьми розглядатиметься, звісно, окремо, і у суворій відповідності із встановленими законодавчими нормами.

Виконком, на якому головував заступник селищного голови Олександр Куценко, результативно розглянув ще два питання, які стосуються долі дітей – про зміну статуса дитини, позбавленої батькіквського піклування на статус дитини-сироти.

Важливим питання був розгляд заяв щодо надання одноразової матеріальної допомоги за програмою «Турбота» жителям Великодимерської громади. Йдеться про допомогу із селищного бюджету, і стосується людей, житло яких зазнало руйнувань, допомоги пораненим під час воєнних дій та на лікування тяжко хворих. Всього члени виконкому розглянули та задовольнили цього разу 60 заяв громадян.

А взагалі, включаючи й рішення виконкому 22 липня, за програмою «Турбота» допомогу від селищної ради отримали понад 300 мешканців Великодимерської громади на загальну суму понад 4 мільйони гривень.

Поділитися:
Актуальні новини
24.04.2024 16:41
Моніторинг якості початкової освіти у Русанівській гімназії
Зовнішній моніторинг якості початкової освіти у Русанівській гімназії 24 квітня учні 4 класу Русанівської гімназії взяли участь в основному етапі третього циклу загальнодержавного…
24.04.2024 16:38
Новини з РЕ:ОСВІТИ в громаді
РЕ:ОСВІТА крокує ліцеями Великодимерської громади. 24.04.2024 р. в рамках реформації освітнього середовища громади, була проведена зустріч з учнями Тарасівського ліцею. …
24.04.2024 16:16
УВАГА! КП "Великодимерське" інформує
ОГОЛОШЕННЯ Шановні мешканці Великодимерської територіальної громади! Комунальне підприємство «Великодимерське» Великодимерської селищної ради повідомляє, що з 1 травня 2024 року розпочинає…
24.04.2024 16:06
ГО "Благодім" допомагає громаді
Пам’ятаймо що непотрібних речей не буває. 23 квітня за адресою вул. Соборна 15 А, селища Велика Димерка завдяки наданій допомозі від ГО " Благодім " мешканці мали змогу підібрати одяг та…