Відсвяткували річницю створення громади

В суботу 3 серпня на підвідомчій території Бобрицького старостату відбулися святкові заходи з нагоди другої річниці створення Великодимерської об’єднаної територіальної громади.

Трохи ексурсу – на виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Великодимерською селищною радою з 2015 року проводилася відповідна інформаційно-роз’яснювальна та підготовчо-організаційна робота. Згідно законодавства – створено відповідну робочу групу, прийнято відповідне рішення з ініціативою приєднатися навколишнім селам, проведено громадські слухання. Через два роки – 3 серпня 2017 року – на XIX позачерговій сесії VII скликання Шевченківська сільська рада (завершуючою) прийняла рішення – об’єднатися з територіальними громадами сіл Жердова, Тарасівка, Покровське, Підлісся, Вільне, Захарівка, Михайлівка Жердівської сільської ради, сіл Бобрик та Гайове Бобрицької сільської ради, село Шевченкове Шевченківської сільської ради, село Рудня Руднянської сільської ради, смт Велика Димерка Великодимерської селищної ради у Великодимерську селищну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селищі Велика Димерка. Попередньо такі ж рішення прийняли й всі вищезазначені ради. Відтак, дата 3 серпня 2017 року стала офіційним днем створення Великодимерської об’єднаної територіальної громади.

Тож привід для святкування вагомий – сільські громади об’єдналися задля забезпечення належного рівня життя на селі. І за два роки сільчани відчули переваги такого об’єднання. Показовим є те, що у всіх населених пунктах ремонтуються дороги, проводиться освітлення вулиць – ці питання жителі громади визначили пріоритетними. Приділяється значна увага інвестиційній діяльності, наповненню місцевого бюджету, а відтак і розвитку освітньої, медичної, спортивної та культурної галузей. На особливому контролі і гармонійний розвиток підростаючого покоління, його навчання, творчість та оздоровлення. На цьому акцентував увагу присутніх у вітальному зверненні селищний голова Великодимерської селищної ради Анатолій Бочкарьов. Старости громад, які об’єдналися, також говорили про позитивні зміни в життєдіяльності населених пунктів. Під час урочистої частини свята з нагоди відзначення другої річниці від дня утворення Великодимерської ОТГ за вагомий вклад у розвиток громади та активну громадянську позицію найкращі її представники отримали Подяки селищного голови та цінні подарунки.

Щодо святкування, то заходи розпочалися масовим забігом дистанцією на 2 км., в якому взяли участь мешканці Великодимерської об’єднаної територіальної громади. Всі його учасники, серед них і посадовці органів місцевого самоврядування на чолі з селищним головою Анатолієм Бочкарьовим отримали массу задоволення і позитивних емоцій. А переможцям вручено медалі та оригінальні тематичні кубки.

За участі бібліотекарів сільських бібліотек Великодимерської об’єднаної територіальної громади було облаштовано святковий курінь, в якому гостинно зустрічали почесних гостей свята та запрошених за всіма українськими звичаями.

В ході заходів всі бажаючі мали змогу взяти участь у безпрограшній лотареї; посмакувати смачним кулішем, кашею та іншими смаколиками, які підготували організатори свята.

Не залишились поза увагою і найменші мешканці громади. Вони, до речі, також активно долучилися до «Забігу дружності», а потім взяли участь у змістовній анімаційній програмі, шоу мильних бульбашок, різноманітних іграх і розвагах.

А ввечері відбулася традиційна святкова дискотека.

Поділитися:
Актуальні новини
20.05.2024 15:41
Твій друг – безпечний рух
Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить -…
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …