Великодимерську громаду представили на Ржищівщині

Фахівці-педагоги КЗ «ЦКДС» Великодимерської селищної ради Ольга Четвертак та Юрій Балджи взяли участь у літературно-музичному вечорі-міксі під назвою «Гіацинтове сонце», присвяченому 94-ти річчю геніальної української поетеси Ліни Костенко. Відбувся цей захід на малій батьківщині легенди українського поетичного слова - у місті Ржищів.

У програмі заходу, який проходив в приміщенні ржищівського краєзнавчого музею, звучали поезії Ліни Костенко та музичні композиції, покладені на її слова.

В академічному виконанні Ольги Четвертак (акомпанував Юрій Балджи) присутні мали змогу почути улюблені українські народні пісні, а також авторські композиції на слова великої поетеси, музику до яких створили Ольга та Юрій. Зокрема, це пісня «Коли я буду навіть сивою ...», та інші.

Літературно-музичний вечір-мікс був проведений на підтримку Збройних Сил України. Тож на заході відбувся аукціон, лоти якого – сувеніри, футболки, чашки та інше,були присвячені творчості поетеси і на кожному виробі «полум'яніла» одна із її відомих крилатих фраз.

Представників нашої громади вже вдруге приймали в Ржищеві на заході, присвяченому творчості Ліни Костенко. Минулого року вони приїздили з програмою, яка налічувала лише два твори. Цього річ вона значно розширилася.

Педагоги КЗ «ЦКДС» повернулися зі Ржищева з найкращими враженнями із наміром приймати участь в подібному заході й наступного року , а також подарували господарям свята книгу, присвячену Великій Димерці й тую – для озеленення території музею.

Поділитися:
Актуальні новини
03.07.2024 14:10
Відбулось друге засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади
Стратегія – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм. Основним завданням…
03.07.2024 12:52
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Серед інфекційних захворювань особливе місце займають гострі кишкові інфекції: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції та ін. Інфекційні хвороби цієї групи спричиняються різними…
03.07.2024 12:48
Ботулізм і його профілактика
Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулотоксин - один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову…
03.07.2024 10:58
Правовий дайджест реформ щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії квітень - червень 2024 р.
daydzhet-kviten-cherven-2024-r.pdfПостанова Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2024 р. №385 Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які…