Великодимерська територіальна громада підписала договір про партнерство!

В урочистій атмосфері під час позачергової сесії №ХLIX-VIII 12 червня 2023р. Великодимерська територіальна громада, в особі голови громади Анатолія Бочкарьова, підписала Договір про партнерство та співпрацю з гміною Єдвабно, Щитненський повіт, Вармінсько-Мазурське воєвyдство, Польща, Європейський Союз, в особі голови Гміни Єдвабно Славоміра Амброзяка.

«Підписана Угода розкриває перед нашою громадою нові можливості щодо розвитку багатьох сфер життєдіяльності нашої громади. Передбачено співпрацю з нашими новими польськими партнерами щодо розвитку освіти, туризму, культури, спорту та обміну між учнями та молоддю, проведення найближчим часом спільних заходів, які були б корисними і громадам, і учнівству. Також угодою обумовлено співпрацю щодо вдосконалення організації та функціонування місцевого самоврядування», - повідомив заступник голови Олександр Куценко.

Протягом двох днів польські друзі відвідали зруйновані та пошкоджені заклади освіти, укриття, житлові будинки та підприємства, бойові місця зупинки ворога. Партнери громади були вражені героїзмом і мужністю простих жителів громади, які не скорилися, а навпаки – ще більше згуртувалися проти ворога, не зважаючи на залякування російськими окупантами демонстрували свою проукраїнську позицію, знаходили шляхи і можливості в оточенні доставляти продукти й ліки, рятувати людей, і нині щодня кожен на своєму місті допомагають ЗСУ. На позачерговій сесії №ХLIX-VIII були присутні представники 72 бригади, які прийняли дрон, що був придбаний на кошти, зібрані депутатами Броварської районної та Великодимерської селищної ради, і працівниками виконавчого комітету Великодимерської селищної ради.

Голова гміни Єдвабно пан Славомір у своєму виступі зазначив: «Ми дуже цінуємо наші контакти та дружбу. Ми підтримуємо Україну вже з моменту повномаштабного вторгнення і вже рік, як налагодили та працюємо з Великодимерською громадою. Небайдужість керівництва громади вразила ще й тим, що голову відкликали з відпустки за для встановлення партнерських відносин. Україна переможе й ми разом реалізовуватимемо багато цікавих проєктів, адже партнерські угоди відкривають шлях до реалізації таких завдань».

Приємним сюрпризом для всіх присутніх був музичний подарунок від вокального ансамблю «Краяночка» Великодимерської філії Школи мистецтв Калинівської селищної ради під керівництвом Марини Губської.

У свою чергу голова Великодимерської територіальної громади передав польським партнерам прапор до Дня Перемоги, як символ свободи та незламності, нашої стійкості та волі, символ нашої Перемоги!

Великодимерська селищна рада висловлює вдячність за налагодження зв’язків з польськими друзями!

Разом до Перемоги!

Поділитися:
Актуальні новини
03.07.2024 14:10
Відбулось друге засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади
Стратегія – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм. Основним завданням…
03.07.2024 12:52
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Серед інфекційних захворювань особливе місце займають гострі кишкові інфекції: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції та ін. Інфекційні хвороби цієї групи спричиняються різними…
03.07.2024 12:48
Ботулізм і його профілактика
Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулотоксин - один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову…
03.07.2024 10:58
Правовий дайджест реформ щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії квітень - червень 2024 р.
daydzhet-kviten-cherven-2024-r.pdfПостанова Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2024 р. №385 Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які…