Велика Димерка відсвяткувала День селища

13 жовтня жителі Великої Димерки, гості та запрошені відсвяткували День народження селища – його 627-му річницю з часу появи перших згадок у історичних літописах, які датуються 1392 роком.

Вже зранку центральна площа селища набула урочистого вигляду – повсюди яскраво майоріли жовто-блакитні прапори, сонячний день налаштовував на святковий і піднесений настрій.

Опівдні заплановані заходи розпочалися виступами дитячих колективів за участю Великодимерської філії дитячої школи мистецтв, дошкільних навчальних закладів селища, хореографічних та вокальних колективів.

Свої творчі роботи та здобутки продемонстрували викладачі і вихованці гуртків комунального закладу «Центр культури, дозвілля і спорту».

Також розпочав свою роботу і благодійний ярмарок за участю навчальних закладів Великодимерської об’єднаної територіальної громади. Виручені кошти будуть передані на лікування тяжкохворих дітей громади.

Також активності набули дитячі локації – майстер-класи – робота із солоним тістом, орігамі, з виготовлення квітів-гігантів, ляльки, дитячі прикраси. Весело проводили дітлахи свій час на атракціонах, під час нанесення аквагриму, розважали їх аніматори. Хлопчики й дівчатка юрмилися і біля Козацького дартсу. Вже традиційною стала для юних димерчан і дитяча патріотична гра лазертаг.

Для найменшеньких організовано велоперегони, де дітлахи від 1 до 5-ти років демонстрували свою спритність і прагнення перемогти. На належному рівні пройшли й показові виступи собак, організовані дресирувальним комплексом «Колізей» (керівник Юрій Микиша).

Народні умільці підготували виставку-продаж власних виробів.

Не пустувала центральна сцена й після дитячої програми. Своїми виступами порадував професійний колектив Київського академічного театру українського фольклору “Берегиня”, який вивчає та пропагує аутентичний фольклор українського народу і відтворює втрачені історичні цінності: народні обряди, звичаї, ритуали. У переддень Дня українського козацтва та Дня захисника України артисти на високопрофесійному художньому рівні інсценували зразки фольклорної спадщини, розкрили особливості культурно-історичних традицій українського козацтва. Характерно, що у виступах «Берегині» – слово, пісня, музика й танок пов’язалися воєдино і продемонстрували найхарактерніші риси українського народу: життєстверджуючий оптимізм, задушевну лірику, дотепний гумор. Кожен виступ заслуговував на щедрі оплески і овації великодимерчан та гостей свята.

Так святкова програма підійшла й до урочистої частини, яку відкрив голова селищної ради Анатолій Бочкарьов. Анатолій Борисович привітав всіх з прийдешніми святами, побажав міцного здоров’я, миру, злагоди, всіх земних благ та Божої благодаті, а селищу Велика Димерка – розвитку й процвітання. Керівник громади щиро подякував за вагомий вклад та розвиток підприємствам та організаціям, яким небайдужа доля населеного пункту. З вітальним словом до присутніх на святі звернувся голова Броварської районної ради Сергій Гришко. Сергій Миколайович охарактеризував іменини рідного селища – святом єднання, яке сповнює серця любов’ю і гордістю за Великодимерський край, за людей, які примножують його славу. Голова районної ради подякував за невтомну працю та побажав подальших успіхів на шляху соціально-економічного зростання. А цьому, безперечно, сприяють всі підприємства, які здійснюють свою діяльність на підвідомчій території. Одним із таких є ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна», яке цьогоріч відзначає 20-річний ювілей з дня започаткування виробництва на території України і на сьогодні є одним із найбільших платників податків до бюджету. Як зазначив Сергій Миколайович, дане іноземне підприємство вже по праву можна вважати українським. А відтак, його генеральному директору Константіносу Спанудісу С.М.Гришко вручив заслужене звання «Почесний громадянин Броварського району». До привітань долучилися всі присутні, а юні художники школи мистецтв подарували тематичні творчі роботи із зображенням торгової марки «Кока-кола». (До слова, – дане підприємство завжди бере активну участь у підготовці і проведенні різноманітних святкових заходів. Цьогорічний День селища також пройшов за їхнього сприяння).

Також у ході урочистостей Грамоти та медалі найкращим вручив виконавчий директор Київського регіонального відділення асоціації міст України Мартін Гаррі Гаральдович. Достойні отримали відзнаки і від Київської обласної ради та облдержадміністрації. Подяки селищної ради за сумлінну багаторічну працю, з нагоди Дня селища та з нагоди ювілейного дня народження Анатолій Бочкарьов вручив медсестрі Великодимерської амбулаторії Марії Миколаївні Чміль та незмінному акомпаніатору, талановитому музиканту Володимиру Олександровичу Зикову.

Доречним стало і відзначення листонош Великодимерської ОТГ, які днями відзначали своє професійне свято – Всесвітній день пошти. Кожній з них селищний голова Анатолій Бочкарьов та голова районної ради Сергій Гришко вручили сертифікати на отримання велосипедів, подякували за сумлінну працю та пообіцяли всебічну підтримку представникам галузі поштового зв’язку, які відіграють важливу комунікаційну роль в населених пунктах громади.

Що стосується святкового меню, то воно було різноманітним, щедрим і звичайно ж з дотриманням українських традицій. Також упродовж дня працювали футкорти. Бажаючі мали змогу посмакувати кашею, приготовленою в польовій кухні, шашликами та іншими смаколиками. Всі присутні на святі діти отримали солодощі та соки від ЗВПП «Регіон-2001» (керівник Гришко В.М.).

Паралельно за сценарним планом проходила підготовка до конкурсу на найкращу першу страву, в якому взяли активну участь старостинські округи Великодимерської об’єднаної територіальної громади. А після офіційної частини свята всі мали змогу скуштувати приготовлене, а журі визначило переможців у номінаціях «Найоригінальніша подача першої страви Великодимерського краю», «Найоригінальніша презентація першої страви Великодимерського краю», «Найоригінальніший рецепт першої страви Великодимерського краю» та «Найбільший об’єм приготованої страви».

В цей же час заходи продовжили талановиті виступи знаних місцевих аматорів: народного фольклорного ансамблю «Калинонька»; ансамблю автентичної пісні «Джерело»; фольклорний гурт «Великодимерські баламути»; фольклорний колектив «Гречаники», які перемережили танцювальні номери у виконанні ансамблю народного танцю Київського національного університету культури і мистецтв «Київ». З вітальними номерами виступили й учасники шоу-гурту «Ідеальні жінки» Калитянського будинку культури та талановиті представники із «Семиполківського бомонду».

Ближче до вечора на сцені відбувся розіграш святкової лотереї.

І далі знову музичні виступи та святкова дискотека в супроводі Caver band “In motion” та учасниці 8-го сезону Х-фактору Ксенії Попової. Завершили святкову програму учасники “ВИА Лейся Песня” Дмитра Доміна.

Поділитися:
Актуальні новини
03.07.2024 14:10
Відбулось друге засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади
Стратегія – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм. Основним завданням…
03.07.2024 12:52
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Серед інфекційних захворювань особливе місце займають гострі кишкові інфекції: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції та ін. Інфекційні хвороби цієї групи спричиняються різними…
03.07.2024 12:48
Ботулізм і його профілактика
Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулотоксин - один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову…
03.07.2024 10:58
Правовий дайджест реформ щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії квітень - червень 2024 р.
daydzhet-kviten-cherven-2024-r.pdfПостанова Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2024 р. №385 Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які…