Уникати пожеж, надзвичайних ситуацій, трагедій

Тільки за останній період, а йдеться про січень 23-го року, у Великодимерській громаді сталися дві пожежі. В обох випадках горіли житлові будинки – у Великій Димерці по вулиці Франка, у Кулажинцях біда зафіксована по вулиці Центральній. В останньому випадку помешкання згоріло повністю, залишилися лише стіни.

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) зазначає, що в осінньо-зимовий період кількість загорань, а йдеться саме про будинки, однозначно зростає. А тим паче зараз, коли багато громадян повертається до пічного опалення, а багато хто його і встановлює знову, коли різко зростає використання електронагрівальних приладів, часто старих, часто й несправних. Деякі громадяни майструють нагрівальні пристрої саморуч, що, звичайно, не є безпечним.

Нові віяння, вже нинішнього осінньо-зимового періоду, коли ще й в результаті ракетних атак з боку росії не є стабільним енергопостачання, - масове використання генераторів. Через порушення правил їх встановлення, експлуатації трапляються випадки вчадіння.

Часом елементарна зневага до навіть найелементарніших правил безпеки стає причиною не тільки виникнення руйнівного вогню, але й, на жаль, загибелі людей. Як це сталося наприкінці минулого року у Бобрику, коли у вогні загинула старенька жінка.

Працівники ДСНС задля попередження виникнення вогню, що несе не тільки руйнації, але часом і смерть, періодично проводять серед населення заходи масово-роз’яснювального характеру.

27 січня профілактичний рейд працівники ДСНС здійснили у Великій Димерці, спільно з правоохоронцями, працівниками соціальної служби та іншими.

Спочатку члени рейдової бригади проговорили план заходу, головні завдання його із заступником селищного голови Миколою Губським.

Олена Хрещик, провідний фахівець Головного Управління (ГУ) ДСНС в Київській області повідомила, що рейд робиться з метою не допустити, попередити виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій, травмування та загибелі людей.

  • Наш профілактичний рейд у смт Велика Димерка ми робимо насамперед серед людей неблагонадійних, де є зловживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин, у багатодітних родинах, серед одиноких людей, пенсіонерів, інвалідів, - наголосила пані Олена. Ми звертатимемо увагу на дотримання правил пожежної безпеки – це насамперед правильне використання печей, грубок, твердопаливних котлів, стан електропроводки. Також з нами є представники соціальної служби, Національної поліції, фахівці служби газопостачання, РЕМ, що дозволить провести рейд комплексно та надзвичайно корисно. Головне – комусь нагадати, а може комусь і вперше розповісти про правила безпеки, яких просто необхідно дотримуватися.

Цього дня члени рейдової бригади відвідали у Великій Димерці близько 15 домоволодінь, де вели роз’яснювальну роботу з людьми, дивилися стан обладнання та умов його використання, роздавали агітаційні матеріали щодо необхідності неухильно дотримуватися правил безпеки, адже від цього залежить збереження не тільки майна, але й життя.

Поділитися:
Актуальні новини
18.04.2024 13:52
Тренінг для Ссдс Великодимерської Селищної Ради
Надання соціально - правової допомоги дітям, які живуть з проблемою ВІЛ. 17.04.2024 спеціалісти Служби у справах дітей та сім’ї Великодимерської селищної ради прийняли участь в одноденному…
18.04.2024 13:49
Соціальна допомога для ветеранів та переселенців від транспортної компанії Грузар
У березні 2024 року Український компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. …
17.04.2024 15:43
39 мільйонів гривень на потреби ЗСУ
39 мільйонів гривень передала на потреби ЗСУ Великодимерська громада. Для цього було виділено 48 мільйонів гривень з місцевого бюджету.
17.04.2024 13:45
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ! Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 300 «Про внесення змін до Порядку…