У громаді працюватиме мультимедійна команда лікарів

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Великодимерської селищної ради спільно з Польською медичною місією за підтримки БФ «Фріда» підписали Меморандум про співпрацю.

Наразі, згідно Меморандуму передбачається,що з 15 серпня цього року впродовж року, згідно графіка, по всім населеним пунктам громади буде здійснюватися виїзд мультимедійної команди лікарів та лабораторії (мобільної клініки).

За більш детальною інформацією звернулися до директора КНП «ЦПМСД» Юлії Рябченко.

  • Яким чином буде здійснюватися прийом лікарями мультимедійної команди?
  • «При наявності направлення від сімейного лікаря. Це обов’язкова умова».
  • Які саме послуги надаватимуть лікарі?
  • «По-перше, консультаційні. Прийом вестимуть лікар-педіатр, гінеколог, терапевт, кардіолог. По-друге – спостереження за пацієнтами із хронічними захворюваннями. Також в разі потреби надаватиметься невідкладна допомога пацієнтам. Передбачена видача - безкоштовна, медикаментів за призначенням лікаря мобільної клініки. Тобто, до складу мобільної бригади входять: лікар-, лікар-педіатр, лікар-гінеколог, медична сестра та мед брат, психолог, а також водій ».
  • Крім консультацій лікарів інструментальне обстеження передбачається?

«Так, буде можливість зробити електрокардіограму, спірографію – тестування дихальної системи, кольпоскопію – обстеження жіночих органів за допомогою спеціальної оптичної системи, УЗД органів малого тазу, УЗД грудних залоз».

  • Також буде працювати мобільна лабораторія?
  • «Саме так. Можна буде зробити загальний аналіз крові та сечі, ліпідограму, ниркові та печінкові проби, ПАП-тестування для виявлення на ранніх стадіях онкологічних захворювань шийки матки, визначити рівень глікованого гемоглобіну – для ранньої діагностики цукрового діабету, визначити рівень глюкози».
  • Розкажіть детальніше про благодійний фонд «Фріда» та Польську медичну місію, з якими підписано Меморандум.
  • «Польська медична місія працює з 1999 року. Утворилася вона після відомих подій в Косово та Албанії. Місія надає допомогу населенню не лише в межах своєї країни, власне, лікарі місії працюють всюди, де виникають збройні конфлікти. На території України Польська медична місія почала активно працювати після повномасштабного вторгнення рф. Завдання місії полягає не лише в надання медичних послуг та покращення їх. Це й покриття гуманітарних потреб в країнах, де йде війна або ж сталися катаклізми природного характеру або ж у країнах з низьким рівнем економічного розвитку. Проводяться також тренінги для медичного персоналу для підвищення рівня кваліфікації.

Благодійний фонд «Frida» було створено на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Основна місія фонду – покриття медичного обслуговування та гуманітарних потреб на прифронтових, а також де окупованих територіях, там, де зруйнована відповідна інфраструктура. Спеціалізована медична допомога надається БЕЗКОШТОВНО. Загалом, благодійний фонд працює задля підвищення рейтингу Національної системи охорони здоров'я».

Поділитися:
Актуальні новини
16.08.2024 14:05
Долучайтеся до розробки Стратегії розвитку громади, надаючи свої пропозиції та ідеї проектів
Великодимерська селищна рада за експертної підтримки проєкту SURGe Project актуалізує Стратегію розвитку громади (далі – Стратегія) та напрацьовує План заходів з реалізації…
14.08.2024 16:56
У громаді працюватиме мультимедійна команда лікарів
КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Великодимерської селищної ради спільно з Польською медичною місією за підтримки БФ «Фріда» підписали Меморандум про співпрацю. …
14.08.2024 09:51
Відкритий турнір з боксу: результати для спортсменів громади
Днями в Броварах відбувся Відкритий турнір з боксу на Першість клубу «Світ Боксу», організатор - Олександр Стрілець. Участь у змаганнях взяли…
14.08.2024 09:43
Багатоцільова програма допомоги від УВКБ ООН: як отримати грошову допомогу?
Програма багатоцільової грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців втілюється вже третій рік поспіль і увесь цей час намагалася відповідати запитам вразливих категорій ВПО та…