Три перших і одне третє місце

завоювали представники Великодимерської територіальної громади на «Олімпійському дні» у Борисполі

«Олімпійський день» - щорічне традиційне свято спорту, фізичної культури та просто здорового способу життя Київщини, який проводять обласний Національний олімпійський комітет, мерія міста та Управління фізичної культури та спорту Київської облдержадміністрації. Цей воістину масовий спортивний день як правило проходить в різних містах області: 2018-й рік його приймала Буча, 2019-й – Ірпінь, наступного року «Олімпійський день» взяв паузу через коронавірусні події. Цього року, в суботу, 12 червня, свято приймав Бориспіль.

Міська влада разом з іншими співорганізаторами зробила все можливе, аби «Олімпійський день» справді запам’ятався, став святом, де панували олімпійські принципи. А це – масовість, а це дотримання головного девізу олімпійського руху – «головне не результат, а участь», а це доброзичлива атмосфера, взаємоповага.

У Борисполі всі локації, де відбувалися змагання, розташували компактно, організатори завбачливо і ввічливо реагували на будь-яке запитання учасників.

І все ж, яким би превалюючим не був принцип «головне - участь», результат теж грав роль. Як в будь-яких змаганнях, адже змагальне правило теж є одним з домінуючих на будь-яких спортивних заходах.

Команда Великодимерської територіальної громади була однієї із 48-ми Київщини, які делегували своїх спортсменів до спортивного Борисполя. Наш колектив складався з 25-ти осіб, а загалом в «Олімпійському дні» взяли участь близько 2000 учасників.

Вони змагалися з легкої атлетики у різних вікових категоріях – від дошкільнят до спортсменів вже поважного віку, із стрітболу, шахів, воркауту, гирьового спорту, кидання гирі на дальність, дартсу.

Посланці нашої громади навіть у результатах дотрималися ще одного олімпійського принципу – дуже різний вік учасників. У нас перше місце завоював 10-річний Ваня Гришко, а ще дві «золоті» нагороди принесли 39-річний Олександр Корчмід, котрий є тренером нашої ДЮСШ з легкої атлетики, та Олег Дудник, котрому за 50. Старші товариші краще всіх пробігли дистанції відповідно 400 та 800 метрів.

А от Ваня Гришко, котрий займається боксом у Великодимерській ДЮСШ (тренер Руслан Мишко), вирішив у Борисполі спробувати свої сили у такій дисципліні як воркаут. Аби претендувати на високе місце, учаснику потрібно було в сумі показати найкращий результат у трьох піддисциплінах: підтягування на перекладині, віджимання на брусах та віджимання від підлоги.

10-річний димерець просто блискуче впорався із завданнями, упевнено перемігши у своїй віковій категорії – хлопців до 12 років, в якій змагалися 10 учасників. Ваня Гришко 13 разів підтягнувся на перекладині, 7 разів віджався на брусах і 45 – від підлоги. Сума переможця – 65 очок. Щоб зрозуміти, якою упевненою була перевага Вані Гришка над суперниками, варто відзначити, що представник Борисполя, який посів друге місце, набрав лише 47 очок.

Ще одне призове місце команді Великодимерської громади приніс все той же Олег Дудник, котрий фінішував третім у бігу на 4000 метрів.

Варто відзначити ще одну вихованку ДЮСШ Великодимерської селищної ради 11-річну Віру Лаптєву. Вона була четвертою на 400-метровій дистанції.

Також на четвертому місці фінішувала наша команда у турнірі зі стрітболу. Цей результат, зрозуміло, дуже позитивний, адже взагалі у змаганнях взяли участь 16 команд. До складу команди входили 5 осіб.

А взагалі – всі молодці, хто поїхав до Борисполя та взяв участь в «Олімпійському дні». Команда, до речі, формувалася спільно двома комунальними закладами – ЦКДС (Ігор Сердюченко) та ДЮСШ (Руслан Мишко). До речі, легкоатлетичну складову, котра нараховувала 17 осіб, сформували переважно – а це 12 спортсменів – вихованці нашої ДЮСШ.

Поділитися:
Актуальні новини
08.05.2024 15:27
Здобувачі освіти Руднянської гімназії долучилися до акції «Мак пам’яті»
Сьогодні в Україні і світі відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом. Здобувачі освіти Руднянської гімназії долучилися до акції «Мак пам’яті», провели тематичні години «Пам’ятаємо…
08.05.2024 13:04
В селах громади на честь Дня пам'яті та перемоги над нацизмом вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні воїнів
8 травня в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років Працівники Богданівського старостату та освітнього центру вшанували памʼять загиблих Героїв хвилиною…
08.05.2024 12:45
На засіданні виконавчого комітету Великодимерської селищної ради розглянули 32 питання
Проводив засідання виконавчого комітету тимчасово здійснюючий повноваження селищного голови Олександр Борсук. Першим питанням було погодження проєкту звіту про хід і результати…
08.05.2024 12:20
8 травня в Україні відзначається День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років
Ми святкуємо День перемоги над нацизмом саме 8 травня - у день капітуляції нацистської Німеччини. Мільйони людей загинули, мільйони доль зламані. День пам’яті та перемоги над нацизмом…