Такої руйнівної стихії у Шевченковому не пам’ятають

Найстарші жителі Шевченкового подібної стихії, з такими серйозними наслідками за останні десятиріччя не пригадують. Так говорить староста села Володимир Йовенко. Шквальний вітер з дощем, який налетів на Шевченкове увечері у четвер, 28 липня, десь після 19-ї години, вмить залишив село без світла, наробив чимало лиха.

Нічого дивного, що у селі пропало енергопостачання не було, адже стихія ламала не тільки гілки, не тільки валила деякі дерева, відкривала дахи. Від потужного, рвучкого вітру навіть падали опори ліній елекропередачі, що ви зможете побачити на фото, які надав староста.

Володимир Йовенко одразу після повідомлення відповідним службам про наслідки стихії, про численні пориви, став об’їжджати село. Картинка була досить сумною. У багатьох місцях – аварійні наслідки були дуже серйозними.

Ось тільки декілька прикладів. Дорога на Бервицю: упали дві опори лінії електропередач. А між тим, це «десятка». Тобто, лінія, по якій тече 10 тисяч КілоВольт. Тут же, в районі тракторної бригади лягли на землю від рвучких поривів вітру три прольоти. На вулиці Паші Ангеліної пошкоджено 4 прольоти «десятки». На вулиці Ковпака негода пошкодила два чи три прольоти лінії 0,4 Квт. На цій же вулиці вітер завалив паркан. Пориви лінії електропередачі на вулиці Вокзальній – одразу сім прольотів. На вулиці Київській від падіння дерева був пошкоджений автомобіль.

На вулиці Молодіжній дерево-сухостій впало на лінію 0,4 Квт. Така ж лінія пошкоджена на вулицях Круглій, Макаренка і Козацькій. Також ураганний вітер «розкрив» дахи двох будинків на вулиці Вишневій.

Це, звісно, не всі приклади аварійних ситуацій, котрі виникли у Шевченковому після сильної і досі небаченої стихії. Проблем негода наробила дуже багато. Наступного дня на ліквідації наслідків стихії працювали одразу три бригади з автовишками - комунального підприємства «Великодимерське», від підприємства Південно-західної залізниці та від ДТЕК.

  • Я вдячний нашим комунальникам, енергетикам, а також багатьом місцевим жителям також, хто одразу, взявши сокири та пилки, вийшов на вулиці допомагати енергетикам, комунальникам прибирати наслідки стихії. Особлива подяка, зокрема, Григорію Драному, Миколі Горлі. Так і треба – разом, спільно. І коли радість, і коли проблема, - підсумував Володимир Йовенко.

… Енергопостачання у Шевченковому повністю відновилося у п’ятницю наступного дня до вечора, окрім двох вулиць. Це Макаренка та Ковпака. Їх підключили в суботу.

Тим часом залишається невирішеною проблема із аварійними деревами. Їх у селі чимало, тож, якщо з цим не впоратися, наступна негода знову загрожуватиме серйозними наслідками.

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…