Святкування Останнього дзвоника - креативно, з дотриманням відповідних норм

Цьогоріч свято Останнього дзвоника пройде не за звичним традиційним сценарієм. Враховуючи карантинні обмеження та у зв’язку з рекомендаціями медиків щодо дотримання санітарних норм та карантинних обмежень, кожен навчальний заклад Великодимерської громади обрав для себе самостійно дату та програму проведення свята.

«Святкові заходи в такому вигляді, як вони проводилися раніше, не можуть проводитися зараз в умовах пандемії. Тому школи повинні включити свою креативність», - зазначив селищний голова Анатолій Бочкарьов на робочій нараді керівництва селищної ради із старостами та начальниками структурних підрозділів у понеділок 24 травня.

Так за інформацією виконуючої обов`язки начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Тетяни Іваненко, - свято Останнього дзвоника у навчальних закладах пройде у період з 27 травня по 31 травня.

28 травня КЗ «Бобрицьке НВО», КЗ «Богданівське НВО» та КЗ «Світильнянське НВО» проведуть свято індивідуально по класах у формі виховних годин та квестів. Цього ж дня КЗ «Руднянське НВО» для 1-10 класів проведе святкові виховні години у класах. Для 11 класу буде організовано святковий відеофлешмоб.

28 травня КЗ «Гоголівський НВО» для учнів 1-4 класів організовують проведення традиційного козацького свята з кашоварінням на свіжому повітрі. Учні 5-11 класів святкуватимуть по класах у формі квестів, вікторин, пікніка.

На два дні розділили проведення свята Останнього дзвоника в КЗ «Русанівське НВО». Учні 2-10 класів візьмуть участь у класних виховних годинах 28 травня. А 31 травня пройде святкова урочиста лінійка для учнів 1-го та 11-го класів.

Також на два дні розділили святкування і у КЗ «Плосківське НВО». 27 травня для одинадцятикласників організовують флешмоб. Наступного дня для всіх класів - святкові виховні години в класах.

Комунальні заклади «Тарасівське НВО» та «Шевченківське НВО» проведуть святкування 28 травня на свіжому повітрі для кожного класу окремо у вигляді вікторин, презентацій, квестів тощо.

І завершить низку святкувань 31 травня КЗ «Великодимерський ліцей» урочистою лінійкою.

Нагадаємо, що обмеження, визначені постановою Кабінету Міністрів України, забороняють у «жовтій» зоні проведення масових заходів за участю понад 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або відкритої території, наповнюваність залів більш як 50 відсотків.

Також у закладах освіти заборонено проведення масових заходів за участю понад одного класу та за присутності глядачів. Організатори заходу є відповідальними за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціонування для дотримання між особами фізичної дистанції не менше, ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням осіб стоячи.

Поділитися:
Актуальні новини
04.07.2024 09:28
До уваги бджолярів!!
З метою інформування населення, а також попередження фактів отруєння бджіл засобами захисту рослин, доводимо до відома мешканців громади наступну інформацію: В період з 02.07.2024 по 05.07.2024…
03.07.2024 14:10
Відбулось друге засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади
1 липня 2024 року відбулось друге розширене засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади. Його метою було обговорити результати оцінки потреб мешканців…
03.07.2024 12:52
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Серед інфекційних захворювань особливе місце займають гострі кишкові інфекції: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції та ін. Інфекційні хвороби цієї групи спричиняються різними…
03.07.2024 12:48
Ботулізм і його профілактика
Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулотоксин - один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову…