Святкування Останнього дзвоника - креативно, з дотриманням відповідних норм

Цьогоріч свято Останнього дзвоника пройде не за звичним традиційним сценарієм. Враховуючи карантинні обмеження та у зв’язку з рекомендаціями медиків щодо дотримання санітарних норм та карантинних обмежень, кожен навчальний заклад Великодимерської громади обрав для себе самостійно дату та програму проведення свята.

«Святкові заходи в такому вигляді, як вони проводилися раніше, не можуть проводитися зараз в умовах пандемії. Тому школи повинні включити свою креативність», - зазначив селищний голова Анатолій Бочкарьов на робочій нараді керівництва селищної ради із старостами та начальниками структурних підрозділів у понеділок 24 травня.

Так за інформацією виконуючої обов`язки начальника управління освіти, культури, молоді та спорту Тетяни Іваненко, - свято Останнього дзвоника у навчальних закладах пройде у період з 27 травня по 31 травня.

28 травня КЗ «Бобрицьке НВО», КЗ «Богданівське НВО» та КЗ «Світильнянське НВО» проведуть свято індивідуально по класах у формі виховних годин та квестів. Цього ж дня КЗ «Руднянське НВО» для 1-10 класів проведе святкові виховні години у класах. Для 11 класу буде організовано святковий відеофлешмоб.

28 травня КЗ «Гоголівський НВО» для учнів 1-4 класів організовують проведення традиційного козацького свята з кашоварінням на свіжому повітрі. Учні 5-11 класів святкуватимуть по класах у формі квестів, вікторин, пікніка.

На два дні розділили проведення свята Останнього дзвоника в КЗ «Русанівське НВО». Учні 2-10 класів візьмуть участь у класних виховних годинах 28 травня. А 31 травня пройде святкова урочиста лінійка для учнів 1-го та 11-го класів.

Також на два дні розділили святкування і у КЗ «Плосківське НВО». 27 травня для одинадцятикласників організовують флешмоб. Наступного дня для всіх класів - святкові виховні години в класах.

Комунальні заклади «Тарасівське НВО» та «Шевченківське НВО» проведуть святкування 28 травня на свіжому повітрі для кожного класу окремо у вигляді вікторин, презентацій, квестів тощо.

І завершить низку святкувань 31 травня КЗ «Великодимерський ліцей» урочистою лінійкою.

Нагадаємо, що обмеження, визначені постановою Кабінету Міністрів України, забороняють у «жовтій» зоні проведення масових заходів за участю понад 1 особи на 4 кв. метри площі будівлі або відкритої території, наповнюваність залів більш як 50 відсотків.

Також у закладах освіти заборонено проведення масових заходів за участю понад одного класу та за присутності глядачів. Організатори заходу є відповідальними за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціонування для дотримання між особами фізичної дистанції не менше, ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням осіб стоячи.

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…