Світильня: як мінімум, чотири в одному…

Традиції мають свій початок. Вони можуть бути якимись глибинно історичними, а може нова традиція розпочатися практично учора. Головне – бажання, творчий, активний відхід.

У Світильні напевно досить несподівано й для себе лише п’ять років тому поклали початок новій традиції. Вона має конкретну дату – 12 липня. Починалося з одної доброї справи, а поступово перетворилося в те, що можна назвати навіть чотири в одному. Бо 12 липня велике свято – День Петра і Павла, бо – це середина літа, бо - це умовний початок жнив, бо це – створення гарного настрою.

  • Вперше ми разом з нашим священником п’ять років тому провели благодійний захід для наших поважних жіночок – тим, кому вже за 80, - розповідає Наталя Гром, директор світильнянського Будинку культури. – Ми привезли їх до центру, влаштували їм гарний день, вони послухали чудовий виступ калитянського хору. Їм дуже сподобалося. А ми вирішили продовжувати й далі. Тим паче, що відгримів цикл весінніх свят, а до осінніх ще далеко. А люди ж потребують духовного розвантаження від буденних справ. Та й стільки у нас гарних, талановитих людей, колективів, хто хоче і може показувати своє художнє вміння зі сцени.

І ось вже вп’яте Світильня на самому перетині літа влаштовує свято, яке по праву претендує на день, коли чотири, або й більше – в одному. А ще це гарний приклад того, як можна за мінімум коштів зробити практично максимум задоволення.

  • І що, вистачить лише 5 тисяч гривень, щоб влаштувати таке свято? – перепитали світильнянські підприємці пані Наталю, коли та озвучила їм бюджет заходу.
  • Вистачить! – твердо відповіла ініціатор і натхненник серединно-літнього дня.

Свято й справді вдалося. Світильнянці та гості села отримали задоволення, відпочивши душею. Сцену взяли у сусідів-русанівців, концертна програма опиралася на своїх, себто на артистів громади. Були й гості від сусідів.

Пані Наталя Гром натхненно розповідає, як гарно і чудесно співав русанівський хор «Незабудка», котрим керує Юрій Балджі, як сам Юрій талановито виконав кілька композицій на баяні. Аплодували щиро присутні сопілкарям з Русанова Анатолія Сімонова, гумористу з цього ж села Юрію Соловею, танцювальному колективу «Смайл» з Гоголева, у якому активну участь беруть і світильнянці. Гість з Калинівки Сергій Волчук не тільки чудесно грав на саксафоні, але й виконав кілька популярних пісень. Ну а натхненний спів вокального дуету «Свята і Слава» змусив декого навіть сльози змахувати з очей.

  • То були, звісно, сльози радості, справжнього задоволення. Одним словом, наше свято, переконана, вдалося. Воно довело своє право на існування та вже набирає обертів, - підсумувала Наталя Гром.

А ще б і не сподобалося, коли учасників концерту та гостей чекав ще й чудовий гастрономічний фінал – світильнянські вареники…

Фото Олександра Фіцая

Поділитися:
Актуальні новини
18.04.2024 13:52
Тренінг для Ссдс Великодимерської Селищної Ради
Надання соціально - правової допомоги дітям, які живуть з проблемою ВІЛ. 17.04.2024 спеціалісти Служби у справах дітей та сім’ї Великодимерської селищної ради прийняли участь в одноденному…
18.04.2024 13:49
Соціальна допомога для ветеранів та переселенців від транспортної компанії Грузар
У березні 2024 року Український компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії. …
17.04.2024 15:43
39 мільйонів гривень на потреби ЗСУ
39 мільйонів гривень передала на потреби ЗСУ Великодимерська громада. Для цього було виділено 48 мільйонів гривень з місцевого бюджету.
17.04.2024 13:45
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ! Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 300 «Про внесення змін до Порядку…