Співпраця у сфері зайнятості населення

15 вересня селищний голова Анатолій Бочкарьов провів робочу нараду за участю представників Броварського центру зайнятості – його директором – Максимом Вітром та провідним фахівцем з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Наталією Сотниченко, в. о. начальника відділу організації надання адміністративних послуг Аліною Плющ, начальником відділу економіки, інвестицій та публічних закупівель Оленою Гончаренко та начальником відділу документообігу, звернень громадян, внутрішньої політики та зв’язків із ЗМІ Світланою Красіною.

Під час наради йшла мова про надання адміністративних послуг у сфері зайнятості населення щодо сприяння громадянам у підборі підходящої роботи, надання роботодавцям послуг з добору працівників; організації підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреб ринку праці.

Також обговорювалося актуальне питання легалізації зайнятості населення і проведення відповідної роботи по виявленню неоформлених найманих працівників. З метою уникнення даного явища необхідно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу як серед роботодавців щодо дотримання норм чинного трудового, пенсійного та податкового законодавства, так і серед працюючих щодо умов призначення пенсії та обчислення страхового стажу, неприпустимості виплати заробітної плати в конвертах.

Акцентувалася увага: на налагодженні співпраці служби зайнятості із суб’єктами господарювання щодо надання інформації про наявність вакантних посад з метою працевлаштування безробітних; на вчасному розміщенні на офіційному сайті Великодимерської селищної ради інформації про наявність вільних робочих місць на підприємствах Броварського району та у місті Бровари.

Підсумовуючи нараду, селищний голова Анатолій Бочкарьов та директор Броварського центру зайнятості Максим Вітер визначили основні завдання щодо налагодження співпраці у сфері зайнятості населення Великодимерської громади.

Поділитися:
Актуальні новини
02.05.2024 15:53
Братерство без кордонів
Братерство без кордонів В рамках робочої поїздки відвідали польське місто-побратим Єдвабно. На знак вдячності та поваги привітали Sławomir Ambroziak з перемогою на місцевих виборах і перейшли до…
02.05.2024 15:32
Учні Богданівської гімназії взяли участь у проєкті психоемоційної допомоги від Клубу Добродіїв разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)
Щоб підтримати дітей та покращити їхній емоційний стан, Клуб Добродіїв разом з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) створили комплексний проєкт психоемоційної допомоги для…
02.05.2024 15:13
Безоплатна вторинна правнича допомога
Безоплатна вторинна правнича допомога (БВПД) — вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Категорії осіб, які мають право на БВПД…
02.05.2024 15:10
Відбулося засідання робочої групи зі внесення змін до Стратегії розвитку громади
Представники Великодимерської селищної ради – тимчасово виконуючий обов’язки селищного голови Олександр Борсук, заступники селищного голови Олександр Рубанка, Лідія Сичова, Олександр…