ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ КИЇВЩИНИ ЗМІНЮЮТЬ ГРАФІК РОБОТИ

Пункти Незламності в Київській області змінюють графік роботи. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Так, під час засідання було вирішено перевести Пункти незламності з режиму цілодобового функціонування в режим готовності до термінового відновлення роботи. Проте у випадку екстрених відключень електроенергії, порушення роботи критичної інфраструктури або іншої надзвичайної ситуації Пункти Незламності мають відновити роботу протягом 1-2 годин.

Пункти Незламності, що створені в адміністративних будівлях, зокрема у приміщеннях районних військових адміністрацій, сільських, селищних, міських рад, старостатах та ЦНАПах, продовжать працювати в робочі години. Там люди, у разі потреби, можуть отримати доступ до мережі Інтернет та підзарядити мобільні пристрої.

У кожній територіальній громаді має функціонувати щонайменше 1 такий центр підтримки незалежно від кількості відвідувачів. У великих громадах кількість пунктів може бути збільшена.

«Під час відключень електроенергії, пов’язаних із масованими ракетними обстрілами, Пункти Незламності стали значною підтримкою для жителів області. Завдяки роботі пунктів ми вистояли та пережили цю найскладнішу зиму. І вкотре довели ворогу, що українці – сильний та незламний народ. Дякую кожному працівнику та волонтеру, рятувальнику та підприємцю, хто тим чи іншим способом допомагав жителям регіону подолати енергокризу», – зазначив т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко.

Довідково

Через масовані ворожі атаки на критичну інфраструктуру протягом осені-зими в Київській області були облаштовані 433 Пункти Незламності. Із них 60 локацій розгорнула Державна служба з надзвичайних ситуацій України, 85 пунктів створив відповідальний бізнес.

Пункти Незламності функціонували цілодобово та безкоштовно. У них, попри відключення електроенергії, люди могли погрітися, підзарядити гаджети, скористатися мобільним зв’язком та інтернетом. Більшість Пунктів забезпечені генераторами, мають запаси води та їжі, засоби особистої гігієни тощо.

Поділитися

Поділитися:
Актуальні новини
28.03.2024 09:57
У Великодимерській громаді провели семінар для освітян
У Великодимерській громаді провели семінар для освітян. Захід обʼєднав керівників навчальних закладів та управлінь освіти з восьми громад. Освітяни зібрались, аби почути досвід керівників навчальних…
27.03.2024 15:59
Лист подяки тарості Світильнянського округу Сергію Шевченку
Лист подяки, під час засідання виконавчого комітету Великодимерської селищної ради, старості Світильнянського округу Сергію Шевченку вручили бійці Добровольчого формування № 24 територіальної громади…
27.03.2024 11:28
ВОЛОНТЕРИ З НІМЕЧИННИ: ПОЧАТОК ПЛІДНОЇ СПІВПРАЦІ В ВЕЛИКОДИМЕРСЬКІЙ ОТГ
Представники німецького муніципалітету Калден та міста Лібенау, що поблизу Касселя, відвідали Великодимерську громаду. Мета візиту: обговорення подальшої співпраці та реалізація спільних целей,…
25.03.2024 12:43
Про роботу Руднянського старостинського округу за період 04.03.2024-24.03.2024 рр
В старостаті оформлено пакети документів на отримання послуги: Надання одноразової матеріальної допомоги відповідно до Програми «З турботою про кожного» Великодимерської селищної…