Пройшов фестиваль «Таланти твої, рідний краю!»

У справжнє святкове дійство перетворився фестиваль для обдарованої учнівської молоді Великодимерської об’єднаної територіальної громади «Таланти твої, рідний краю!», що пройшов 15 травня. Фестиваль проводиться вперше і започаткований з метою відзначення обдарованих дітей, які гідно представили нашу громаду на обласних олімпіадах, конкурсах, змаганнях та обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

З вітальним словом до присутніх на святі звернувся селищний голова Великої Димерки Анатолій Бочкарьов, який привітав переможців та побажав учням подальших успіхів у навчанні, творчості, спорті та й у подальшому житті. Анатолій Борисович зазначив, що місцева влада завжди докладає всіх зусиль задля підтримки обдарованих дітей та молоді, створюються належні умови для становлення особистості, її гармонійного розвитку. Окремі слова подяки звучали і на адресу наставників – вчителів, керівників гуртків, тренерів, які працюють над виявленням обдарованих дітей, розвитком їх учнівських та творчих здібностей. На вдячність заслуговують і батьки, які докладають всіх зусиль задля виховання могутнього інтелектуального потенціалу української нації.

У рамках фестивалю відбулося урочисте нагородження переможців у 5-ти номінаціях. Зокрема, учениці 10-го класу Великодимерського НВО – Юлія Бобко та Катерина Юхта зайняли друге місце у III обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з англійської мови; учениця 7-го класу Великодимерського НВО Олена Філь – друге місце з математики; учениця 10-го класу Великодимерського НВО Вікторія Прима – треті місця з німецької мови та правознавства; учениця 10-го класу Шевченківського НВО Юлія Перевозник – третє місце з біології; учениця 11-го класу Бобрицького НВО Аліна Проценко – третє місце з правознавства; учень 9-го класу Тарасівського НВО – третє місце з хімії. Ці діти відзначені в номінації «Інтелектуальна надія». В номінації «Обдарованість і творчість» – вихованці гуртків, що діють у закладах освіти ОТГ, дитячої школи мистецтв, які виборювали призові місця в обласних та Всеукраїнських творчих конкурсах. Серед них – Анна Барамідзе, Анастасія Завєдєєва, Лада Леоненко, Вікторія Кравець, Варвара Руссова, Марія Губська, Марія Коруц, Софія Бусло, Софія Жукова, ансамбль гітаристів «Браво», хореографічний колектив «Рідненькі». Спортсмени Великодимерської громади Анна Безименна, Назар Циц, Євген Назарчук, Богдан Мазур, Соломія Осипчук, Богдан Бобко, Олег Сакун, Костянтин Філімонов та Богдан Вакуленко отримали нагороди у номінації – «Спортивна надія громади».

Учениця 10-го класу Великодимерського НВО Юлія Бобко здобула перемогу в II етапі (обласного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук і зайняла IV місце у III Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН – відділення «Мовознавство» та секція англійської мови. До того ж, Юлія стала фіналісткою «Програми обміну майбутніх лідерів» FLEX. А учениця 11-го класу Великодимерського НВО Яна Пікож стала призером (III місце) II обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН: відділення «Історія», секція -історичне краєзнавство. Дівчатка отримали відзнаки в номінації – «Відкрий світ – відкрий себе».

Всі номінанти отримали Почесні грамоти селищного голови Великодимерської об’єднаної територіальної громади Анатолія Бочкарьова, цінні подарунки та символічні кубки. Також відзначено й наполегливу працю педагогів у номінації «Професіоналізм і новаторство» . Їх нагородили Почесними грамотами та грошовими преміями.

З вітальним словом до присутніх на святі звернулися перший заступник селищного голови Катерина Прянішнікова та в.о.начальника відділу освіти Світлана Кузьмик.

Окрасою свята стали прекрасні виступи обдарованих дітей, яких організували люди своєї справи- спеціалісти КЗ «Центр культури, дозвілля і спорту» та сектором з питань культури та спорту виконавчого комітету Великодимерської об’єднаної територіальної громади.

Поділитися:
Актуальні новини
20.05.2024 15:41
Твій друг – безпечний рух
Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить -…
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …