Про апаратну нараду

28 січня селищний голова Великодимерської селищної ради Анатолій Бочкарьов провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та старостами ОТГ.

Актуальними на сьогодні залишається питання вакцинації як дитячого, так і дорослого населення. Зокрема, що стосується проведення щеплень працівникам дитячих дошкільних закладів та загальноосвітніх навчальних закладів, які є контактними особами. Присутні заслухали інформацію про роботу медичної галузі в цілому. На часі – встановлення електрокардіографа та аналізатора для проведення відповідних лабораторних досліджень. Акцентувалася увага на дотриманні профілактичних заходів у зв’язку з епідемічною ситуацією по захворюваннях на грип та гострі респіраторні інфекції, для яких характерні тяжкі ускладнення.

Що стосується надання соціальних послуг, то на розгляді – заяви по оформленню субсидій населенню та наданню матеріальної допомоги. Потребує вирішення питання забезпечення безкоштовними ліками «чорнобильців» 1 та 2-ї категорій. Також спеціалістами відділу соціального захисту населення, захисту прав дітей, сім’ї та молоді проводиться обстеження умов проживання неблагополучних родин. Особливо, що стосується тих, де виховуються діти.

Результативною стала участь школярів Великодимерської ОТГ у III (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад. Зокрема, з української мови та літератури і математики (в режимі он-лайн) – відповідно друге і третє почесні місця за учнями Великодимерського ліцею -Рубанкою Іриною та Філь Оленою; друге місце з історії виборов учень Тарасівського НВО «ЗЗСО-ЗДО» Васюк Владислав, а третє – учениця КЗ “Шевченківське НВО «ЗЗСО-ЗДО» – Бужак Ангеліна.

Щодо проблемних питань, то потребує поліпшення ситуація з пожежної безпеки в навчальних закладах. Слід приділити належну увагу таким елементарним заходами як забезпечення і доступність шляхів евакуації.

За інформацією управління фінансів, складною залишається ситуація з боржниками по сплаті податків до селищного бюджету. І хоч робота, розпочата в минулому році, продовжується, все ж податковий борг на сьогодні залишається більше 1 млн. 700 тисяч гривень.

У ході наради представник кожного структурного підрозділу прозвітував про зроблене. Старости поінформували про стан справ на підвідомчих територіях, де проводяться відповідні роботи по благоустрою населених пунктів. Потребує вирішення питання щодо обслуговування та утримання прибудинкових територій багатоквартирних будинків, оскільки не всі мешканці, які там проживають переймаються забезпеченням чистоти й порядку довкола.

Поділитися:
Актуальні новини
03.07.2024 14:10
Відбулось друге засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади
Стратегія – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм. Основним завданням…
03.07.2024 12:52
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Серед інфекційних захворювань особливе місце займають гострі кишкові інфекції: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції та ін. Інфекційні хвороби цієї групи спричиняються різними…
03.07.2024 12:48
Ботулізм і його профілактика
Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулотоксин - один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову…
03.07.2024 10:58
Правовий дайджест реформ щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії квітень - червень 2024 р.
daydzhet-kviten-cherven-2024-r.pdfПостанова Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2024 р. №385 Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які…