Правила пожежної безпеки під час релігійних свят нагадує «Муніципальний центр безпеки»

Шановні громадяни!

Наближається одне з найбільших свят православних християн — Світле Христове Воскресіння. За традицією, на Великдень проходять урочисті релігійні заходи з великою кількістю людей.

Вдома у ході приготування паски та різноманітних святкових страв слід обережно поводитися з електричними побутовими приладами та печами, аби не призвести до пожежі на кухні. Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні свічок – тримаючи свічку в руках, слідкуйте за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Під час освячення паски, подбайте про те, аби запалена свічка не торкалась поліетилену або кошика. Прослідкуйте, щоб діти перебували під наглядом дорослих та не бавилися з вогнем.

Встановлюючи свічки і лампадки вдома, подбайте, щоб поруч з ними не було легкозаймистих матеріалів (штор, святкових декорацій тощо) та не залишайте їх запаленими без нагляду.

В лісопаркових зонах категорично заборонено розводити вогнища, кидати непогашені недопалки або сірники, а також на узбіччях автодоріг. Порушення цих вимог передбачає адміністративну відповідальність, а ще гірше – може призвести до пожежі та непередбачуваних наслідків.

Якщо Ви вирішили розвести багаття на дачній або присадибній ділянці, то робити це можна лише на відстані не ближче 15 м від будівель. Само вогнище обов’язково обкопайте навколо, постійно контролюйте процес горіння та майте поруч запас води для гасіння. Це завадить полум’ю з поривами вітру або по сухій рослинності вмить набути великих розмірів та створити загрозу людям, житловим чи господарським спорудам. Залишки багаття не забудьте ретельно загасити піском чи водою.

Перші дії у разі пожежі!

Негайно викличте службу порятунку “101”. При виклику повідомте точну адресу, де і що горить, в якому приміщенні, назвіть своє ім’я і контактний телефон. Виклик здійснюється безкоштовно.

До прибуття пожежних машин прийміть заходи з евакуації людей, виведіть у безпечне місце дітей та пристарілих, якщо можливо, загасіть полум’я самостійно.

Якщо приміщення, в якому сталася пожежа сильно задимлене то залишати його необхідно пригнувшись якомога нижче до підлоги. При евакуації з задимленого приміщення можна використовувати мокру тканину, закриваючи обличчя.

Пам’ятайте: вас і ваших близьких оберігає обачність і турбота про ближнього!

Інформує комунальний заклад «Муніципальний центр безпеки» Великодимерської селищної ради.

Поділитися:
Актуальні новини
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…
16.05.2024 13:11
Флешмоб до Дня вишиванки зробили учні та вчителі Великодимерського ліцею
Більше 400 учнів Великодимерського ліцею вийшли на флешмоб до Дня Вишиванки. У ньому взяли участь учні та вчителі ліцею. Запальний танок виконували тримаючи в руках жовто-блакитні стрічки. …
16.05.2024 10:52
Купатись заборонено!
На території Великодимерської селищної територіальної громади відсутні офіційно визначені місця для відпочинку на воді! Подбайте про безпеку! Бережіть себе та своїх близьких!