Першосерпневий святковий торт для всієї громади

У Великій Димерці урочисто, красиво, незабутньо відкрили сучасне футбольне поле

Навіть якщо ви не є активним любителем найпопулярнішою у світі гри ви не можете не порадіти за те, що відбулося 1 серпня в адміністративному центрі Великодимерської територіальної громади. Йдеться про дуже визначну подію, може навіть найвизначнішу за останні роки, якщо й не десятиріччя.

Цей день справді буде вписаний червоним рядком в історію становлення Великодимерської територіальної громади. Спеціально не підгадувалося, але так сталося, що відкриття футбольного поля можна цілком розглядати як подарунок до 4-ї річниці створення Великодимерської територіальної громади. Він відзначається у нас 3 серпня, коли у 2017 році завершився об’єднавчий процес чотирьох сільських, селищної рад і почала свій шлях Великодимерська територіальна громада. Вже потім, через три роки, у 2020-му, до її складу включили ще шість сільських рад, і ми тепер маємо потужну майже 40-тисячну громаду, на мапі якої 23 населені пункти.

Дата початку існування Великодимерської громади практично якраз і співпала з активізацією роботи з будівництва нового футбольного поля. Але ж апетит приходить – відомо коли, тому ми говоримо: цей об’єкт має велике значення для всієї громади, бо йдеться ж про початок створення найголовнішого спортивного об’єкта Великодимерської територіальної громади.

Тут має піднятися спортивно-культурний комплекс. Комплекс, де можна буде займатися різними видами спорту, де гартуватиметься здоров’я, де можна буде спостерігати та й ставати самим учасниками різноманітних спортивно-культурних заходів. Його контури вже є, і вони дуже значимі.

До цієї дуже цікавої і благородної мети зроблені два важливі кроки – 1 червня відкрився боксерський майданчик, і рівно через два місяці громада успішно і потужно просунулася ще на один крок – до ладу стало нове, сучасне, з автоматичним поливом, з рівненьким і якісним трав’яним килимом футбольне поле.

Про цей день мріяли дуже багато поколінь димерських спортсменів, футболістів. Ті, які десятиріччями в «ямах», а так історично називалося місце, де розташовувався старий стадіон, забитими голами, красивими фінтами, самовідданими підкатами писали славну історію великодимерського футболу. Про це свідчив на святі стіл з великою кількістю виставлених виграних трофеїв командами, котрі гідно представляли селища як на районному, так і на обласному рівні. Зібрано там, до речі, ще не все. Немає сумнівів, що відкриття футбольного поля стане поштовхом не тільки до нових звитяг, але й початком дуже бережливого й поважного ставлення до історії.

Як підтвердження останньої тези – дуже вірне рішення оргкомітету, що і перерізання стрічки, і перший удар по м’ячу зробили ветерани димерського футболу. Від імені всіх колишніх місцевих майстрів, і у пам’ять про тих, хто не дожив до сьогоднішнього щасливого дня успішно з цими почесними завданнями впоралися -річний 82-річний Валентин Легкий та 78-річний Микола Драний.

Серед попередніх поколінь футболістів справді «золотою» можна вважати команду 1999 року. Тоді цей колектив з Великої Димерки називався «Сокіл», і він тріумфально завершив футбольний сезон на Київщині. Команда стала найсильнішою в області того року, вигравши і чемпіонат, і Кубок області.

А ще 1 серпня була не одна вишенька на цьому смачному торті – відкриття футбольного поля. І най-, най-, най – можна безперечно вважати запрошення на урочисту церемонію легенд, зірок київського «Динамо». До нас приїхали, розділили з нами радість славетні у минулому футболісти. Теж різних поколінь: від володаря Суперкубка УЄФА 1975 року Олександра Даміна, котрому у серпні виповниться 69 років, володарів Кубка Кубків 1986 року видатних Олександра Заварова та Івана Яремчук,а у якості тренера прибув Віктор Леоненко, ну і на поле виходили вже зовсім практично «молоді» Сергій Федоров, Юрій Грицина, Олександр Алієв.

З вітальним словом до присутніх від імені команди «зірок» звернулися Олександр Заваров та Віктор Леоненко, інші поважні гості, котрі із задоволенням прибули до Великої Димерки. Причому, не з порожніми роками. Перші віце-президенти Української Асоціації футболу Вадим Костюченко та заслужений майстер спорту, ще одна легенда нашого футболу Анатолій Дем’яненко вручали людям, котрі зробили вагомий внесок в розвиток футболу, медалі УАФ та м’ячі з автографами нинішніх футболістів національної збірної України. Із щирими привітальними словами та сітками подарункових м’ячів прибули начальник Управління молоді та спорту Київської облдержадміністрації Сергій Тимофєєв та Микола Логвин, віце-президент Київської об’єднаної Асоціації футболу.

У свою чергу від ветеранів «Динамо» футболку з автографами славетних, легендарних майстрів Олександр Дамін подарував директору ЦКДС, керівнику районного футболу Ігорю Сердюченку.

Кращим представникам спортивної, футбольної громадськості Великодимерської громади відзнаки також вручали один з творців цього дива-поля голова селищної ради Анатолій Бочкарьов, ще один ініціатор його спорудження і можна сказати один з учасників будівельно-творчого процесу, голова Броварської районної ради Сергій Гришко.

Дуже добре у канву урочистостей, створення прекрасного настрою вписався наш чудовий духовий оркестр з Русанова «Козацькі джури» під керівництвом Анатолія Сімонова. Завзятими, енергійно підбадьорливими і справді нестримними були виступи ансамблю зі Світильні «Нестримна творчість» (керівник Наталя Гром).

Переконаний, всім присутнім на відкриті полі сподобався ще один подарунок від організаторів – безкоштовні прохолодні напої. Ми так дружно у досить спекотну погоду пили квас, мохіто, лимонад, що у продавців у певний час навіть посуда закінчилася. Але то вже було під кінець дійства.

І все ж головними пунктами святкового дня були футбольні матчі. Спочатку грали між собою ветерани димерського футболу та зірки, славетні майстри київського «Динамо». Як і належить таким поєдинкам, підсумковий результат – 4:4. Ну а в дружній серії пенальті сильнішими були все ж господарі.

За ветеранський «Колос» двічі у основний час забивав Євген Юхта – хто нині є директором комунального закладу ФК «Колос». Варто також сказати, що він, Ігор Сердюченко та заступник селищного голови Олександр Куценко в останні три дні перед відкриттям поля мало не ночували на ньому, аби все зробити вчасно і якісно.

Після ветеранів на поле вийшла наша дітвора. Це вихованці футбольної школи «Колос», яких тренують Микола Гнєзділов, Роман Ситюк разом зі своїми помічниками Богданом Кравцем та Владиславом Парубцем. Взагалі у матчах чотирьох дитячих команд взяли участь близько 60 юних футболістів. А особливо втішно було спостерігати присутність найменших – кому по 5-6 років. Хто щойно й ходить навчився, а вже вчиться й бити по м’ячу.

Вже потім у фіналі на поле вийшли дорослі команди ФК «Колос» та ФК «Димерка». Дербі двох димерських команд пройшло цікаво. Хлопці показали змістовний футбол. З відчутною перевагою гравців «Колоса». Що й вилилося у підсумковий рахунок – 2:0 на користь команди, де капітаном Роман Ситюк та де тренером Олег Трухан.

Якщо в матчі ветеранів дублем відзначився Євген Юхта, то в цій грі дубль на свій рахунок записав Максим Гавенко.

Усі гравці усіх сьогоднішніх матчів, ветерани і діти, дорослі і зовсім маленькі футболісти отримали на знак участі у відкритті поля пам’ятні медалі, статуетки, де зазначено: «Учаснику матчу-відкриття стадіону в смт Велика Димерка. 1 серпня 2021 року».

…Справді класне свято нашої громади тривало більше чотирьох годин. І хотілося б завершити цю досить коротку розповідь словами однієї з відвідувачок:

  • Слухайте, тільки ж дуже велике прохання до всіх жителів громади, до всіх гостей. Зробили неймовірну красу. То давайте ж її берегти. Берегти та примножувати!

Використані фото Людмили Нишенко, Валентина Демченка та Віктора Масенка

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…