Першосерпневий святковий торт для всієї громади

У Великій Димерці урочисто, красиво, незабутньо відкрили сучасне футбольне поле

Навіть якщо ви не є активним любителем найпопулярнішою у світі гри ви не можете не порадіти за те, що відбулося 1 серпня в адміністративному центрі Великодимерської територіальної громади. Йдеться про дуже визначну подію, може навіть найвизначнішу за останні роки, якщо й не десятиріччя.

Цей день справді буде вписаний червоним рядком в історію становлення Великодимерської територіальної громади. Спеціально не підгадувалося, але так сталося, що відкриття футбольного поля можна цілком розглядати як подарунок до 4-ї річниці створення Великодимерської територіальної громади. Він відзначається у нас 3 серпня, коли у 2017 році завершився об’єднавчий процес чотирьох сільських, селищної рад і почала свій шлях Великодимерська територіальна громада. Вже потім, через три роки, у 2020-му, до її складу включили ще шість сільських рад, і ми тепер маємо потужну майже 40-тисячну громаду, на мапі якої 23 населені пункти.

Дата початку існування Великодимерської громади практично якраз і співпала з активізацією роботи з будівництва нового футбольного поля. Але ж апетит приходить – відомо коли, тому ми говоримо: цей об’єкт має велике значення для всієї громади, бо йдеться ж про початок створення найголовнішого спортивного об’єкта Великодимерської територіальної громади.

Тут має піднятися спортивно-культурний комплекс. Комплекс, де можна буде займатися різними видами спорту, де гартуватиметься здоров’я, де можна буде спостерігати та й ставати самим учасниками різноманітних спортивно-культурних заходів. Його контури вже є, і вони дуже значимі.

До цієї дуже цікавої і благородної мети зроблені два важливі кроки – 1 червня відкрився боксерський майданчик, і рівно через два місяці громада успішно і потужно просунулася ще на один крок – до ладу стало нове, сучасне, з автоматичним поливом, з рівненьким і якісним трав’яним килимом футбольне поле.

Про цей день мріяли дуже багато поколінь димерських спортсменів, футболістів. Ті, які десятиріччями в «ямах», а так історично називалося місце, де розташовувався старий стадіон, забитими голами, красивими фінтами, самовідданими підкатами писали славну історію великодимерського футболу. Про це свідчив на святі стіл з великою кількістю виставлених виграних трофеїв командами, котрі гідно представляли селища як на районному, так і на обласному рівні. Зібрано там, до речі, ще не все. Немає сумнівів, що відкриття футбольного поля стане поштовхом не тільки до нових звитяг, але й початком дуже бережливого й поважного ставлення до історії.

Як підтвердження останньої тези – дуже вірне рішення оргкомітету, що і перерізання стрічки, і перший удар по м’ячу зробили ветерани димерського футболу. Від імені всіх колишніх місцевих майстрів, і у пам’ять про тих, хто не дожив до сьогоднішнього щасливого дня успішно з цими почесними завданнями впоралися -річний 82-річний Валентин Легкий та 78-річний Микола Драний.

Серед попередніх поколінь футболістів справді «золотою» можна вважати команду 1999 року. Тоді цей колектив з Великої Димерки називався «Сокіл», і він тріумфально завершив футбольний сезон на Київщині. Команда стала найсильнішою в області того року, вигравши і чемпіонат, і Кубок області.

А ще 1 серпня була не одна вишенька на цьому смачному торті – відкриття футбольного поля. І най-, най-, най – можна безперечно вважати запрошення на урочисту церемонію легенд, зірок київського «Динамо». До нас приїхали, розділили з нами радість славетні у минулому футболісти. Теж різних поколінь: від володаря Суперкубка УЄФА 1975 року Олександра Даміна, котрому у серпні виповниться 69 років, володарів Кубка Кубків 1986 року видатних Олександра Заварова та Івана Яремчук,а у якості тренера прибув Віктор Леоненко, ну і на поле виходили вже зовсім практично «молоді» Сергій Федоров, Юрій Грицина, Олександр Алієв.

З вітальним словом до присутніх від імені команди «зірок» звернулися Олександр Заваров та Віктор Леоненко, інші поважні гості, котрі із задоволенням прибули до Великої Димерки. Причому, не з порожніми роками. Перші віце-президенти Української Асоціації футболу Вадим Костюченко та заслужений майстер спорту, ще одна легенда нашого футболу Анатолій Дем’яненко вручали людям, котрі зробили вагомий внесок в розвиток футболу, медалі УАФ та м’ячі з автографами нинішніх футболістів національної збірної України. Із щирими привітальними словами та сітками подарункових м’ячів прибули начальник Управління молоді та спорту Київської облдержадміністрації Сергій Тимофєєв та Микола Логвин, віце-президент Київської об’єднаної Асоціації футболу.

У свою чергу від ветеранів «Динамо» футболку з автографами славетних, легендарних майстрів Олександр Дамін подарував директору ЦКДС, керівнику районного футболу Ігорю Сердюченку.

Кращим представникам спортивної, футбольної громадськості Великодимерської громади відзнаки також вручали один з творців цього дива-поля голова селищної ради Анатолій Бочкарьов, ще один ініціатор його спорудження і можна сказати один з учасників будівельно-творчого процесу, голова Броварської районної ради Сергій Гришко.

Дуже добре у канву урочистостей, створення прекрасного настрою вписався наш чудовий духовий оркестр з Русанова «Козацькі джури» під керівництвом Анатолія Сімонова. Завзятими, енергійно підбадьорливими і справді нестримними були виступи ансамблю зі Світильні «Нестримна творчість» (керівник Наталя Гром).

Переконаний, всім присутнім на відкриті полі сподобався ще один подарунок від організаторів – безкоштовні прохолодні напої. Ми так дружно у досить спекотну погоду пили квас, мохіто, лимонад, що у продавців у певний час навіть посуда закінчилася. Але то вже було під кінець дійства.

І все ж головними пунктами святкового дня були футбольні матчі. Спочатку грали між собою ветерани димерського футболу та зірки, славетні майстри київського «Динамо». Як і належить таким поєдинкам, підсумковий результат – 4:4. Ну а в дружній серії пенальті сильнішими були все ж господарі.

За ветеранський «Колос» двічі у основний час забивав Євген Юхта – хто нині є директором комунального закладу ФК «Колос». Варто також сказати, що він, Ігор Сердюченко та заступник селищного голови Олександр Куценко в останні три дні перед відкриттям поля мало не ночували на ньому, аби все зробити вчасно і якісно.

Після ветеранів на поле вийшла наша дітвора. Це вихованці футбольної школи «Колос», яких тренують Микола Гнєзділов, Роман Ситюк разом зі своїми помічниками Богданом Кравцем та Владиславом Парубцем. Взагалі у матчах чотирьох дитячих команд взяли участь близько 60 юних футболістів. А особливо втішно було спостерігати присутність найменших – кому по 5-6 років. Хто щойно й ходить навчився, а вже вчиться й бити по м’ячу.

Вже потім у фіналі на поле вийшли дорослі команди ФК «Колос» та ФК «Димерка». Дербі двох димерських команд пройшло цікаво. Хлопці показали змістовний футбол. З відчутною перевагою гравців «Колоса». Що й вилилося у підсумковий рахунок – 2:0 на користь команди, де капітаном Роман Ситюк та де тренером Олег Трухан.

Якщо в матчі ветеранів дублем відзначився Євген Юхта, то в цій грі дубль на свій рахунок записав Максим Гавенко.

Усі гравці усіх сьогоднішніх матчів, ветерани і діти, дорослі і зовсім маленькі футболісти отримали на знак участі у відкритті поля пам’ятні медалі, статуетки, де зазначено: «Учаснику матчу-відкриття стадіону в смт Велика Димерка. 1 серпня 2021 року».

…Справді класне свято нашої громади тривало більше чотирьох годин. І хотілося б завершити цю досить коротку розповідь словами однієї з відвідувачок:

  • Слухайте, тільки ж дуже велике прохання до всіх жителів громади, до всіх гостей. Зробили неймовірну красу. То давайте ж її берегти. Берегти та примножувати!

Використані фото Людмили Нишенко, Валентина Демченка та Віктора Масенка

Поділитися:
Актуальні новини
04.07.2024 09:28
До уваги бджолярів!!
З метою інформування населення, а також попередження фактів отруєння бджіл засобами захисту рослин, доводимо до відома мешканців громади наступну інформацію: В період з 02.07.2024 по 05.07.2024…
03.07.2024 14:10
Відбулось друге засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади
1 липня 2024 року відбулось друге розширене засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади. Його метою було обговорити результати оцінки потреб мешканців…
03.07.2024 12:52
Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь
Серед інфекційних захворювань особливе місце займають гострі кишкові інфекції: дизентерія, сальмонельоз, харчові токсикоінфекції та ін. Інфекційні хвороби цієї групи спричиняються різними…
03.07.2024 12:48
Ботулізм і його профілактика
Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин. Ботулотоксин - один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову…