Пенсійний фонд України доводить до відома громадян інформацію про переваги отримання пенсії через банківські установи

Коли настає час оформляти пенсію, перед людиною постає питання: «Де отримувати виплату – у банку чи на пошті?». Чинним законодавством за кожним пенсіонером закріплене право вибору способу одержання пенсії. Одержувати пенсію через відділення поштового зв’язку або через уповноважені установи банків – особистий вибір кожної літньої людини.

Обслуговування в банках з виплати пенсій зручне для пенсіонерів, а саме: відсутність черг, можливість отримання пенсії в будь-який зручний для громадян час, зняття з поточного пенсійного рахунку як усієї суми, так і її частини, можливість розрахуватися пластиковою карткою за товари та послуги (наприклад, оплата комунальних послуг). У разі переїзду, виїзду на лікування або відпочинок тепер не виникає необхідності брати з собою значну суму коштів. Картковий рахунок дає можливість отримати гроші через мережу банків, або в будь-якому відділенні уповноваженого банку на всій території України.

Слід зазначити, що в отриманні пенсії через банк є ще один беззаперечний плюс. Якщо пенсіонер з будь-яких причин не має можливості своєчасно отримати виплати через пошту, після 25 числа кошти повертаються до Пенсійного фонду, і отримати їх буде можливо лише в наступному місяці. А гроші, які перераховуються пенсіонеру на банківський рахунок, залишаються доступними в будь-який момент.

На території міста Бровари та Броварського району 10 банківських установ отримали право здійснювати операції з обслуговування поточних рахунків пенсіонерів з виплати пенсій: АТ«Ощадбанк», ПАТ «РайффайзенБанк», ПАТ КБ «ПриватБанк», АТ «ТаскомБанк» , ПАТ «Пумб», АТ «Укрсиббанк», ПАТ «Юнекс Банк», ПАТ «Альфа-Банк», АБ «Укргазбанк», АТ «ОТП Банк».

Для одержання пенсійної виплати через банківську установу, необхідно відкрити рахунок в банку і написати відповідну заяву. При собі потрібно мати паспорт або інший документ, який посвідчує особу, документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) та пенсійне посвідчення (за наявності). Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне. В будь-який час пенсіонер має право відмовитись від послуг одного банку і скористатись послугами іншого.

Детальну інформацію з питань отримання пенсії через банківські установи можна отримати, звернувшись до Броварського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області за телефоном «гарячої лінії» 6-06-50 (м. Бровари, б-р Незалежності, б.11) або безпосередньо звернувшись до будь-якої банківської установи.

Поділитися:
Актуальні новини
09.05.2024 13:33
У Богданівці привітали учасника Другої світової війни
Староста Богданівського старостинського округу Юрій Безпалий, в День памʼяті та перемоги над нацизмом привітав учасника Другої світової війни . Це житель села Богданівка Хилько Іван…
09.05.2024 10:57
У Плосківському ліцеї відзначили День Європи
Сьогодні в Україні ми відзначаємо День Європи! Це свято, яке об'єднує нас у визнанні культурного, історичного та соціального різноманіття країн Європи. Сьогодні ми відзначаємо нашу єдність та…
08.05.2024 15:27
Здобувачі освіти Руднянської гімназії долучилися до акції «Мак пам’яті»
Сьогодні в Україні і світі відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом. Здобувачі освіти Руднянської гімназії долучилися до акції «Мак пам’яті», провели тематичні години «Пам’ятаємо…
08.05.2024 13:04
В селах громади на честь Дня пам'яті та перемоги над нацизмом вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні воїнів
8 травня в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років Працівники Богданівського старостату та освітнього центру вшанували памʼять загиблих Героїв хвилиною…