ОСВІТНІ ПЛАТФОРМИ ЯКІ РЕКОМЕНДУЄ ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ

Світова спільнота провідних експертів і фахівців у сфері освіти та інформаційних технологій визнає, що за онлайн освітою майбутнє. Такий висновок було зроблено під час “круглого столу” з питань дистанційної освіти в Давосі (січень 2013 р.).

Головною метою проєктів є безкоштовне надання онлайн-доступу до курсів університетського рівня всім бажаючим, а також надання можливості публікувати та розповсюджувати такі курси провідним викладачам, університетам та компаніям.

За допомогою онлайн-курсів можна швидше просуватись в опануванні нової професії, ніж традиційним способом в університеті. Адже можна поєднувати онлайн-навчання з практичними офлайн курсами від компаній чи приватних спеціалізованих шкіл. За допомогою онлайн-курсів можна навчитись базовим навичкам, які знадобляться, щоб успішно пройти співбесіду у компанії.

Освітніплатформи:

Освітній портал Державної служби зайнятості – призначений для отримання інформації про ринок праці, вимоги роботодавців до претендентів на роботу, правила та норми складання сучасних документів, що супроводжують пошук та отримання роботи.


Сoursera — Викладачами тут є професори і практики, успішні в тій чи іншій професії. Кожний з курсів ділиться на кілька модулів, при вивченні яких студенти повинні проходити тестування, хоча навчальні матеріали і лекції безкоштовні, але якщо слухач хоче отримати сертифікат за результатами навчання на обраному курсі, то за нього він має заплатити. Під час карантину Coursera виступила з ініціативою щодо надання безробітним різних країн світу безкоштовного доступу до своїх навчальних програм. Україна стала однією з перших 5-и країн, що має таку можливість. До послуг зареєстрованих у державній службі зайнятості безробітних – до 3800 онлайн-курсів та можливість здобути додаткові знання за 400 спеціалізаціями. За умови успішного проходження навчання безробітні безкоштовно отримають відповідні сертифікати.

Телефон для довідок: Броварський міськрайонний центр зайнятості (04594)66421

Сертифікати “Coursera” та скріншоти досягнень дедалі більше беруться до уваги при зарахуванні кредитів стаціонарними освітніми установами. Треба зазначити, що деякі онлайн-платформи курсів схвалено Американською освітньою радою для зарахування до коледжів США. Для цього слухачеві необхідно сплатити вартість тільки очного іспиту, саме ж навчання є безкоштовним. Особливу увагу на дані сертифікати звертають і роботодавці під час прийому на роботу нових претендентів

Prometheus – найкращі курси від провідних викладачів, університетів та організацій світу доступні для всіх. За умови успішного проходження навчання слухачі безкоштовно отримають сертифікати.

«Дія. Цифрова освіта» – на вас чекають освітні серіали: базові цифрові навички, цифрова грамотність для вчителів, серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті», онлайн-сервіси для вчителів, оплата комуналки онлайн та інші.

Плюси онлайн-навчання:
— Доступ до програм найкращих університетів і викладачів світу, на форумі можна отримати детальну і розгорнуту відповідь або пояснення викладачі вельми охоче відповідають на питання і беруть участь в житті курсу.

— Найновіша інформація, технології, теорії;
— Безкоштовне , ніж навчання в університеті;
— Можливість навчатись будь-де і будь-коли;
— Інформація про успішне навчання онлайн чи наявність сертифікатів трошки збільшує шанси, що на ваше резюме звернуть увагу.

Онлайн-курси — досить новий інструмент навчання і потребує ще багато вдосконалень. Навчитись можна будь-чому, потрібно лише дуже багато вчитись кожен день.

І пам’ятайте: нові знання – нові можливості.

Успіхів!

Поділитися:
Актуальні новини
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…
16.05.2024 13:11
Флешмоб до Дня вишиванки зробили учні та вчителі Великодимерського ліцею
Більше 400 учнів Великодимерського ліцею вийшли на флешмоб до Дня Вишиванки. У ньому взяли участь учні та вчителі ліцею. Запальний танок виконували тримаючи в руках жовто-блакитні стрічки. …
16.05.2024 10:52
Купатись заборонено!
На території Великодимерської селищної територіальної громади відсутні офіційно визначені місця для відпочинку на воді! Подбайте про безпеку! Бережіть себе та своїх близьких!