На Київщині послаблюється карантин!

З 26 травня у Київській області буде послаблений карантин: дозволять роботу міського, міжміського та обласного транспорту, роботу дитсадків, готелів та спортивні змагання.

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

За словами Володіна, при чіткому дотриманні вимог дозволять регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському та внутрішньо обласному сполученні. Зокрема, кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння, перед початком зміни салони потрібно дезінфікувати, а водії мають проходити температурний скринінг. Відстань між пасажирами та водієм має становити не менше метра або має бути захисний екран, крім того усі мають бути в масках.

Також можуть розпочати роботу дитячі садки за умови дотримання протиепідемічних заходів, і готелі.

Можуть проводитися спортивні заходи без глядачів і за умови, що буде не більше 50 учасників. Якщо учасників більше, то потрібне погодження з МОЗ.

Релігійні заходи можливі за умови перебування у приміщені одної особа на 10 метрів і температурного скринінгу на вході. Крім того всі мають бути в масках, і має бути облаштоване місце дезінфекції рук.

При цьому В. Володін наголосив, що жорсткий карантин можуть повернути, якщо захворюваність зростатиме.

Поділитися:
Актуальні новини
02.05.2024 13:04
Правила пожежної безпеки під час релігійних свят нагадує «Муніципальний центр безпеки»
Шановні громадяни! Наближається одне з найбільших свят православних християн — Світле Христове Воскресіння. За традицією, на Великдень проходять урочисті релігійні заходи з великою кількістю людей…
02.05.2024 12:38
Навчальний захід з «Правил пожежної безпеки» для школярів провели фахівці Комунального закладу «Муніципального центру безпеки»
Навчальний захід з «Правил пожежної безпеки» для школярів Богданівки провели фахівці Комунального закладу «Муніципального центру безпеки». Захід відбувся в Цифровому освітньому центрі. Фахівці…
02.05.2024 11:39
Свято Великодня відбулось у ЗДО «Сонечко» Гоголівського ліцею
Напередодні великого християнського свята Великодня в дитячому садочку «Сонечко» відбувся святковий розважальний захід. Малеча співала, танцювала та робила поробки. Захід пройшов в урочистій…
02.05.2024 11:33
Рейд «Здоровий побут» було організовано Службою у справах дітей та сім’ї Великодимерської селищної ради.
Рейд «Здоровий побут» було організовано Службою у справах дітей та сім’ї Великодимерської селищної ради. В ході проведення рейду, фахівці служби відвідали сім’ї/дітей, які опинилися в складних…