Мінцифра запустила Цифрограм для держслужбовців

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 № 471, зокрема, цілі: Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно здобути», Міністерство цифрової трансформації України (далі – Мінцифра) запустило національний проєкт з цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта.

У листопаді 2020 року Мінцифра вперше запустила національний тест на цифрову грамотність – Цифрограм 1.0. Це була бета-версія тесту, який надав можливість кожному громадянину дізнатися свій особистий рівень цифрової грамотності. Наразі, запущено удосконалену версію Цифрограм 2.0.

Особливу увагу звертаємо на те, що 27 травня 2021 року Мінцифра запустила Цифрограм для держслужбовців (https://osvita.diia.gov.ua/digigram). Це безкоштовний тест, розроблений на основі адаптованої Рамки цифрових компетентностей для громадян України (https://bit.ly/3rBs8KL), яку було створено українськими експертами на основі європейської концептуально-еталонної Рамки цифрових компетентностей для громадян ЄС (Dig.Comp2.1.). Завдяки цьому в тесті визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за шістьма сферами:

Основи компютерної грамотності;

Інформаційна та медіаграмотність – вміння працювати з даними;

Створення цифрового контенту;

Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві;

Безпека у цифровому середовищі;

Вирішення технічних проблем – навчання впродовж життя у цифровому суспільстві.

Також, додатково повідомляємо, що 03 березня 2021 року прийнята Національна концепція розвитку цифрових компетентностей до 2025 року, затвердженої Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 167 (https://cutt.ly/pbKSA4M). Дана концепція окреслює виклики щодо розвитку цифрових компетентностей в українському суспільстві, визначає шляхи їх подолання та очікувані результати від її впровадження, закладає підґрунтя для створення національної стратегії та стратегічного плану дій щодо розвитку цифрових компетентностей.

Звертаємо вашу увагу, що надіславши запит Мінцифрі, можна отримати статистику щодо визначення середнього рівня володіння цифровими навичками як жителів вашого району (громади) в цілому, так і працівників ваших державних установ, зокрема.

У звязку з вище зазначеним, просимо розповсюдити інформацію щодо запущених Цифрограмів та сприяти їх проходженню вашими працівниками.

Поділитися:
Актуальні новини
28.03.2024 09:57
У Великодимерській громаді провели семінар для освітян
У Великодимерській громаді провели семінар для освітян. Захід обʼєднав керівників навчальних закладів та управлінь освіти з восьми громад. Освітяни зібрались, аби почути досвід керівників навчальних…
27.03.2024 15:59
Лист подяки тарості Світильнянського округу Сергію Шевченку
Лист подяки, під час засідання виконавчого комітету Великодимерської селищної ради, старості Світильнянського округу Сергію Шевченку вручили бійці Добровольчого формування № 24 територіальної громади…
27.03.2024 11:28
ВОЛОНТЕРИ З НІМЕЧИННИ: ПОЧАТОК ПЛІДНОЇ СПІВПРАЦІ В ВЕЛИКОДИМЕРСЬКІЙ ОТГ
Представники німецького муніципалітету Калден та міста Лібенау, що поблизу Касселя, відвідали Великодимерську громаду. Мета візиту: обговорення подальшої співпраці та реалізація спільних целей,…
25.03.2024 12:43
Про роботу Руднянського старостинського округу за період 04.03.2024-24.03.2024 рр
В старостаті оформлено пакети документів на отримання послуги: Надання одноразової матеріальної допомоги відповідно до Програми «З турботою про кожного» Великодимерської селищної…