ДЮСШ: була районною - стане Великодимерською

18 грудня відбулася 4-а позачергова сесія Великодимерської селищної ради. Це напевно головні рішення - про долю дитячо-юнацької спортивної школи, виділення 190 тисяч гривень на ліки для пільгових категорій, про будівництво складських приміщень у Заліссі та Великій Димерці та Заліссі - з-поміж 24-х, які розглянулм депутати. Зібрання відбулося напередодні дня Святого Миколая. Прибули на сесію 18 депутатів.

За відсутності голови селищної ради Анатолія Бочкарьова сесію у якості головуючої провела секретар ради Антоніна Сидоренко.

Як відомо. Броварська райрада у старому, так би мовити. форматі проходить реорганізацію, і комунальні заклади, у яких вона є засновником, підлягають ліквідації або передачі ОТГ, створені в районі. Серед них і дитячо-юнацька спортивна школа.

Звісно, допустити, щоб зник такий потрібний заклад просто неможливо. На цьому наголосив заступник селищного голови Олександр Куценко, який і доповідав дане питання на сесії.

Виходимо до депутатів з пропозицією, щоб Великодимерська селищна рада стала співзасновником ДЮСШ, далі райрада виходить зі складу засновників, і школа матиме в подальшому статус – Великодимерська ДЮСШ, - повідомив доповідач.

До речі, районній ДЮСШ вже йде пятий (!!!) десяток. На сьогодні там займаються, як повідомила її директор Тетяна Філіппова, 1200 дітей, котрі тренуються у групах із шести видів спорту і з котрими працюють 33 тренери. Всі вони мають спеціальну освіту.

Депутати проголосували за це рішення одностайно. Як і за аналогічне наступне, увійшовши до числа засновників ще одного комунального закладу – Центру муніципального управління та розвитку місцевого самоврядування.

Сесія виділила 190 тисяч із зекономлених коштів для забезпечення ліками медичними виробами пільгових категорій населення громади.

Депутатським голосування були внесені відповідні зміни не тільки до селищного бюджету, а й відповідні зміни до цьогорічних кошторисів сільських рад Богданівки, Кулажинців, Світильні.

Після того, як було ухвалене рішення про реорганізацію сільських рад у зв’зку і їх входженням до складу Великодимерської громади, саме селищна рада може вносити відповідні корективи щодо їхніх сільських бюджетів.

На території громади будуватимуться нові логістичні склади. Сесія від 18 грудня дала добро на розробку детального плану території для ТОВ «ВТД ЮВЕНТА». Підприємство на земельній ділянці у 2 гектари має намір збудувати відкриті склади зі зберігання скла та інших матеріалів. Ділянка розташована на повороті на Літки за мясокомбінатом.

Подібне рішення стосується і Залісся. Там будівництво складських приміщень відбуватиметься на земельній ділянці у 9,5 соток по вулиці Київській.

4-а сесія розглянула та прийняла відповідні рішення із земельних питань. Таких набралося 14.

Секретар ради Антоніна Сидоренко у кінці роботи нинішнього зібрання повідомила, що вже наступного четверга, 24 грудня, заплановане проведення 5-ї сесії.

Переглянути 4-у сесію можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=ZEws1fa7qtM

Поділитися:
Актуальні новини
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…
16.05.2024 13:11
Флешмоб до Дня вишиванки зробили учні та вчителі Великодимерського ліцею
Більше 400 учнів Великодимерського ліцею вийшли на флешмоб до Дня Вишиванки. У ньому взяли участь учні та вчителі ліцею. Запальний танок виконували тримаючи в руках жовто-блакитні стрічки. …
16.05.2024 10:52
Купатись заборонено!
На території Великодимерської селищної територіальної громади відсутні офіційно визначені місця для відпочинку на воді! Подбайте про безпеку! Бережіть себе та своїх близьких!