Бюджет на 2023-й затвердили, за програми проголосували, вулиці перейменували, напої Кока-Коли допомогли зробити «українськими»

В українців є різні категорії оцінок. І навіть така – більш-менш. За великим рахунком це так – могло бути й краще, але ж могло бути й гірше. Якщо з таким мірилом підходити до оцінки бюджету Великодимерської селищної ради на наступний, 2023 рік, то, враховуючи воєнний час та те, що війна у найближчі місяці не закінчиться, ми матимемо непоганий загалом кошторис. Звісно, якщо ситуація не погіршиться, якщо на рівні держави не прийматимуться рішення, котрі зрештою можуть ускладнити ситуацію. Готовими треба бути до всього.

Отже, дивимося у майбутнє з оптимізмом. Один з найважливіших підсумків 41 сесії Великодимерської селищної ради, яка відбулася 22 грудня з участю 21 депутата з 26-ти, - ухвалення бюджету на 2023 рік.

Доходна частина складає 319, 18 мільйонів гривень. Скільки ж планується і видаткова частина. Отже, закладений бездефіцитний бюджет.

Загалом остання сесія селищної ради була із дуже солідним набором розглянутих питань. Тому ми будемо повертатися ще до цих рішень.

Депутати прийняли результативні рішення з 56 запитань. Всі головні з них ретельно пропрацювала депутатська комісія з бюджетних питань.

Слід відзначити, що по трьох з питань результат був наступним, достатньо неочікуваним – повернути, так би мовити, на доопрацювання. Це, до речі, сталося вперше за цю каденцію. І це, сподіваємося, стане прикладом для інших – проекти рішень треба готувати набагато ретельніше.

Сесія саме з цієї причини перенесла на наступну розгляд двох питань, що стосуються нашої первинної медицини – «Про затвердження звіту про хід і результати виконання Програми «Фінансова підтримка Комунального некомерційного підприємства Броварської районної ради «Броварський районний цент первинної медико-санітарної допомоги» у 2022 році» та затвердження програми фінансової підтримки цього ж підприємства на наступний рік.

Відклали депутати розгляд і ще одного питання – «Про внесення змін до Програми «Розвиток культури Великодимерської селищної ради на 2022-2024 роки»». Депутати хотіли побачити чіткість стосовно сум оренди приміщень, де, схоже, закралась технічка помилка. Зрозуміло, її треба виправити.

Дійшли руки у депутатів і до справи перейменування вулиць Великодимерської громади. Результатом роботи створеної для цього комісії, вивчення та опитування громадської думки, збору підписів тощо стали присвоєння інших назв понад 80 вулиць та провулків у селах та селищі громади (про це ми розповімо окремо).

Відтепер, до речі, і славнозвісні напої Coca-Cola стануть «українськими». На етикетках буде зазначено, що продукт випущений на підприємстві, розташованому у Великій Димерці на вулиці Українській. Стару назву «51-ій кілометр Санкт-Петербурзького шосе» депутати успішно відправили в архів…

Поділитися:
Актуальні новини
17.05.2024 13:30
ЦНАП:інформація про оновлення даних військовозобов'язаних
До уваги мешканців Великодимерської громади! Великодимерський ЦНАП інформує: Найближчим часом Міністерство цифрової трансформації України має надати доступ працівникам ЦНАПу до реєстру для оновлення…
17.05.2024 09:44
Фінансова можливість від Mercy Corps для підтримки бізнесу у розмірі 20 000 доларів США
Представники малого та середнього бізнесу, які релокувалися до м. Києва та Київської області, або постраждалого від війни місцевого бізнесу можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від…
16.05.2024 16:34
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею відзначили День вишиванки
Вихованці ЗДО Плосківського ліцею з радістю прийняли участь у святі української традиції, одягнувши найкращі вишиванки та прикрашені віночки. Наші маленькі друзі створили незабутні моменти, …
16.05.2024 14:53
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї
Багатодітних мам привітали з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї, дев’ять матерів-героїнь Великодимерської громади відзначили подяками та вручили подарунки…