26 питань розглянули на позачерговій сесії Великодимерської селищної ради

Четвертого липня відбулось засідання позачергової сесії Великодимерської селищної ради VІIІ скликання. Його проводив тимчасово здійснюючий повноваження селищного голови Олександр Борсук. До порядку денного увійшло 26 питань. У залі засідань були присутні 17 депутатів з 27.



Участь у засіданні взяли заступники селищного голови, керівники структурних підрозділів, комунальних підприємств, працівники селищної ради.

Одним із найважливіших питань, яке розглянули та затвердили депутати, було питання Про внесення змін до Програми «Підтримка підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань України в особливий період на 2024- 2025 роки».

“До нас звернулась військова частина за наданням субвенції на загальну суму 1,5 мільйона гривень. Просимо збільшити видатки з місцевого бюджету на 1,5 мільйона гривень. Загальна сума фінансування програми складатиме 20 мільйонів гривень” - доповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, охорони довкілля, мобілізаційної та правоохоронної діяльності Ярослав Мазуренко.

Депутати проголосували “за” внесення змін.

Також депутатами було прийнято питання “Про затвердження Програми по утриманню та ремонту дорожнього покриття вулиць Великодимерської територіальної громади на 2024 рік”.

“Мова йде про ремонт дорожнього ямкового покриття доріг місцевого значення”- пояснив начальник управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Леонід Жидко.

В управлінні житлово-комунального господарства та інфраструктури створена комісія, яка буде визначиться по комунікації із старостинськими округами по найбільш важливим ділянкам доріг місцевого значення.

“ У нас по цій програмі було 8 мільйонів. На початку року ми їх всі зняли на ЗСУ. Але зараз гостро постало питання.Є звернення всіх старост про те, що маємо визначитися, які вулиці вкрай необхідні, для того щоб провести цей ямковий ремонт. На сьогоднішній день є можливість по коштам видвлити 2 мільйона гривень, а далі подивимось як буде поповнюватись бюджет”- додав тимчасово здійснюючий повноваження селищного голови Олександр Борсук.

Присутні депутати проголосували “за” затвердження програми.

Ще одним важливим питанням, яке розглянули депутати було “Про внесення змін до Програми «Розвиток та функціонування системи освіти Великодимерської селищної територіальної громади на 2022- 2024 роки»

“Мова йде про приєднання до електричних мереж укриття Шевченківської гімназії, будівництво якого у нас зараз відбувається. Є потреба у виділенні додаткових коштів для забезпечення цих робіт. Загальна вартість такої роботи складає один мільйон сто тисяч гривень.За рахунок перерозподілу коштів спеціального фонду 306 тисяч гривень у нас є і є потреба у виділенні додаткових 704 тисяч гривень для виконання цих робіт. Також сто тисяч потрібно для поточного ремонту групи дошкільного підрозділу Руднянської гімназії, де розміщені поки діти Богданівського дошкільного підрозділу”- доповіла начальниця управління освіти,культури, молоді та спорту Тетяна Іваненко.

Ще одним питанням,яке розглянули депутати було Про внесення змін до Програми “Розвиток,ремонт та утримання об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурного призначення Великодимерської територіальної громади”.

Воно передбачає капітальний ремонт укриття в підвальному приміщенні будівлі у Богданівці. Він потрібен для забезпечення функціонування модульного освітнього комплексу, відкриття якого заплановане на 24 липня. На це з місцевого бюджету виділили 1,5 мільйони гривень. Про це звітував начальник управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Леонід Жидко.


Наступне питання також стосувалось благоустрою территорій навколо новозбудованого освітнього центру. Прилеглу територію мають асфальтувати, на це депутати виділили 1 млн гривень.

Депутати проголосували “за” внесення змін до програми.

Ще кілька земельних питань відправили на доопрацювання.

Повний перелік питань можна знайти на сайті Великодимерської селищної ради у розділі “Місцеве самоврядування”.



Поділитися:
Актуальні новини
05.07.2024 15:37
26 питань розглянули на позачерговій сесії Великодимерської селищної ради
Четвертого липня відбулось засідання позачергової сесії Великодимерської селищної ради VІIІ скликання. Його проводив тимчасово здійснюючий повноваження селищного голови Олександр Борсук. До…
05.07.2024 10:58
«Заходи щодо недопущення матеріальних втрат зернових через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання та переробки врожаю зернових культур та заготівлі грубих кормів врожаю 2024»
Броварське районне управління ГУ ДСНС України у Київській та Броварська районна державна (військова) адміністрація, з метою недопущення матеріальних втрат зернових через пожежі та…
04.07.2024 09:28
До уваги бджолярів!!
З метою інформування населення, а також попередження фактів отруєння бджіл засобами захисту рослин, доводимо до відома мешканців громади наступну інформацію: В період з 02.07.2024 по 05.07.2024…
03.07.2024 14:10
Відбулось друге засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади
1 липня 2024 року відбулось друге розширене засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Великодимерської громади. Його метою було обговорити результати оцінки потреб мешканців…